söndag 19 november 2017

Effektivisering, Volleyboll och cykling i snö

Den här dagen var inte särskilt olik många andra dagar. Det handlade om att optimera dagen och få ut så mycket positivt som möjligt. Samtidigt handlade om att lösa det praktiska.

Sonen skulle vara på volleyboll hela dagen i Umeå och vi kom överens om att Katten behövde vara hemma, och att jag skulle åka med sonen. Vi skulle också skjutsa ett antal av de andra spelarna.

Jag ville ju förstås se så många matcher som möjligt under dagen, så det var inte aktuellt att köra dit sonen och åka hem för att sedan hämta honom när dagen var över. Samtidigt kändes det lite drygt att vara borta 7 timmar där en stor del inte skulle innehålla sonens matcher.

Lösningen fick bli att jag packade cykelkläder, ombyte och cykel. På detta sätt var planen att effektivisera dagen och inte "behöva" träna när jag kommit hem.

Vi åkte iväg tidigt i morse till idrottshallen i Umeå. Där tittade jag på sonens två första matcher. De kämpade på bra och var positiva. Roligt att se. När laget sedan skulle ha paus gjorde jag mig klar och gav mig ut på cykeln.

En cykling som blev riktigt långsam. Det snöade och vägarna var på de flesta ställen inte plogade och dessutom var det rejäl motvind de första milen.


Det fungerade ändå bra med cyklingen och underlaget var helt okej om jag utgår från att det inte var någon större risk för krasch vilket jag alltid är mest orolig för när jag är ute vintertid.

Igår i minus 11 grader såg vi endast en cyklist på hela rundan. Idag med bara 4 minusgrader, men rejält med snö såg jag ingen annan cyklist som var ute på vägarna. Det fanns säkert, men de flesta valde nog att stanna inne i värmen. Själv fick jag ihop 2 timmar och 7 minuters träning innan jag åter var tillbaka på sporthallen. Det gick inte hårt, och det hade inte heller varit möjligt med det underlag som var. Men rundan blev helt okej.

Jag summerar en vecka med distanscykling inne, intervaller inne, utecykling i ishalka, utecykling i iskyla och idag utecykling i mängder av snö. En varierad vecka helt enkelt.

Innan jag duschade såg jag sonens fjärde match (jag missade den tredje). Sedan dusch och ombyte. Nu var det en bra stund till sonens femte match så vi snackade lite och spelade också lite boll.

Efter sonens femte och sista match var det så dags för hemresa och när vi kom hem var det så dags för middag.

Det går snabbt så är en dag till ända. Nu i kväll väntar en hel del arbete inför veckan som kommer.

I morgon är det vilodag, åtminstone från träning. Däremot är det aktiviteter då jag, mina bröder och far ska på middag mm i Umeå.

Denna vecka fick jag ihop mycket och bra träning vilket var positivt. Särskilt då nästa vecka är fullsmockad, vilket kommer att göra att det blir tufft att få till den träning jag planerat och behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar