tisdag 22 maj 2018

Att njuta när det går bra är inte lätt - och vilken kväll!

I söndags hade jag förmånen att få vinna Swecup i linje nere i Vänersborg. För de allra flesta cyklisterna är det mycket svårt att vinna och det sker inte ofta. Själv cyklade jag i flera år utan att någon gång komma först. Det är ju inte heller så att segrarna nu står som spön i backen. Vi borde alla träna oss på att vara nöjda om vi gjort vad vi kunnat och nått våra mål. Oavsett om det gäller att vinna en tävling eller kanske för första gången klara att cykla 30 km utan att stanna.

Jag som är så målfokuserad och alltid vill bli bättre har riktigt svårt att njuta. Jag behöver helt enkelt träna på att för en stund vara nöjd när det går bra. Det är ju aldrig någon självklarhet och det är aldrig säkert det händer igen. Och upp och ned går det får oss alla.

I går gjorde jag ett försök och satt mest och var nöjd tidigt på morgonen de tre timmarna till arbetet. I går kväll efter arbetet tog jag sedan racern ut på en trevlig och avslappnande tur. Samtidigt var Katten med ett jättegäng av tjejer och cyklade i Umeå. Skoj att cyklingen växer så mycket.

Planen var att rulla på distansintensitet i två timmar, och jag bestämde mig då för att cykla till Överboda och sedan tillbaka mot Rödåsel. Sedan skulle jag vända så jag visste att det skulle bli en exakt 70 km lång runda. Då borde det bli ganska exakt två timmar.

Vädret var toppen och trots att jag började sent gick det att cykla i kort-kort.

Då jag nyss varit på tävlingar och dessutom missat en tvätt innan jag åkte hade jag inga rena klubbkläder. Vad hände då? Jo, jag drog fram en Assos-tröja som jag köpte redan 2011/2012 just innan vi beställt våra första klubbkläder. Därefter har jag haft som utgångspunkt att alltid köra i klubbkläder. Så denna fina röda kvalitetströja har fått vila i 6 år. Men nu fick den chansen.


Totalt blev det alltså två timmars mystur på egen hand och det mesta kändes riktigt bra.

Idag har det känts lite sämre då jag hade svårt att sova efter urladdningen mellan söndag och måndag. Jo, det brukar bli så i bland när jag gått all-in. Problemet blev att jag även i natt sovit lite, så i dag är jag ganska så seg. Mycket arbete som ska göras innan morgondagen, så det lär bli en sen kväll.

Men förhoppningsvis kommer kvällens klubbträning pigga upp mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar