torsdag 24 maj 2018

150 km med intervaller och klubbar som körde hårt.

Det har gått några dagar sedan vi hördes. I tisdags var det träning med Vännäs CK och vi körde olika övningar som alla handlade om att få upp puls och intensitet. Trevligt och givande.

Igår hade jag lite ont i halsen och samtidigt var kvällen fullmatad med olika saker, så jag hade inte kunnat träna även om halsen var bättre.

Idag kände jag inte av halsen, men var ändå osäker hur kroppen egentligen mådde. Hur skulle jag då göra med kvällens gemensamma träning i Umeå? Vi kör varje torsdag där klubbarna runt Umeå turas om att arrangera. Tanken är att det ska bli hårdkörning och sedan gemensamt fika.

Jag bestämde mig för att cykla till Umeå och sedan känna av läget i kroppen.

Jag kom iväg lite väl sent från jobbet, så jag insåg att det inte skulle gå att ligga på latsidan på cyklingen till träningen. När jag kom in mot Umeå tänkte jag ta en genväg, men jag känner till cykelvägarna för dåligt och det blev istället en senväg då jag fick vända.

Framme visade det sig vara ca 25 cyklister som skulle cykla ikväll. Bara några minuters paus och sedan iväg. 55 km som förhoppningsvis skulle ge bra träning.

Det kändes som det gick väl lugnt och för att få till bra träning körde jag en aktiv timme och gick på det mesta. Hade det varit tävling skulle det inte vara ett framgångskoncept, men nu handlade det om att få träningseffekt.

Ganska platt och vindar som gjorde att i stort sett alla höll i hop. Med ungefär en mil kvar stannade det av igen och då tog jag spets och körde hårt i motvinden. Bak i kön var det nog väldigt lätt då jag tog mycket vind, men det blev en bra intervall. På slutet spurtade en del, men jag tog det lugnt.

Sedan till ByBike för fika. Där tog jag på mig mer kläder då det blivit ganska kallt. Lugn cykling till ICA för att köpa frysta blåbär. Sedan matade jag på med en hel mängd intervaller i tre mil på vägen hem. Sista fem km tog jag det sedan lugnt.

Ja, det blev en bra träningskväll med en hel del tid på höga effekter och 150 km cykling. Extra positivt att det fanns så mycket kraft kvar på hemvägen trots att jag då redan cyklat 110 km och där det i alla fall bitvis gått rätt så hårt.

Det ser ut att bli fortsatt bra väder nu i helgen. Förhoppningsvis kommer jag mig ut och får till lite mer trevlig cykling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar