måndag 16 april 2018

Misshandlad så jag hyperventilerade - Men hoppas det var bra

Lång tid utan riktig träning och det känns hur styrka och form rinner ur kroppen.

Först när vi inte får träna och tävla som vi vill inser vi riktigt hur mycket sådant betyder.

Ja, hur som helst är förkylningen lite bättre. Humöret och ryggen är sämre. Åtminstone till idag.

Idag har jag varit på ytterligare en behandling. En behandling som hette duga. Jag aldrig varit med om något liknande.

Ja, det började med att den store mannen, som är regerande svensk mästare och silvermedaljör på VM i bänkpress (+ 120 kg klassen), snabbt konstaterade att det inte bara är i ländryggen jag har mina problem.

Sedan började behandlingen som innebar behandlande massage, triggerpunkter och ledmobilisering/manipulering.

Han konstaterade att det i första hand är min vänstra sida som orsakar problemen och att de sedan spridit sig till höger sida och ned till båda höfterna och rumpa. Ja, sedan var nog bäckenet snett då benen var olika långa.

De lätta bitarna var vridningar för att låsa upp nacke, bröstrygg, ländrygg och höfter. Ja, då menar jag smärtmässigt. Lite läbbigt känns det när det knäcker i nacke och rygg.

Desto tuffare var det med låsningarna som som skulle låsas upp med hjälp av tryck.

Allra tuffast var all muskelatur som skulle behandlas. När detta gjordes på vänster sida i bröstryggen, höften och rumpmusklerna höll jag på att få lämna in. Tänk dig en tung extremt stark man som tar armbågarna och trycker stenhårt där du är spänd och har ont. Sedan utan att släppa trycket dras armbågen åt sidan över muskler och senor.

På ena höften och skinkan höll det aldrig på att ta slut. Han körde länge och väl så jag började hyperventilera och nästan gråta. Så kände han efter och var inte nöjd. Mer av samma. Ett tag trodde  jag att jag skulle behöva säga att jag måste avbryta behandlingen.

När jag tänkte att jag inte klarar längre kollade jag på klockan. 23 minuters behandling av 40 var genomförd.

I slutändan var det dessutom så mycket krux med min kropp att han drog över tiden med 10 minuter. Ni kan tänka hur det var då jag kände mig helt färdig 27 minuter tidigare.

Jag hade tänkt rulla lite på min racer i kväll efter dagens behandling, men insåg i samband med behandlingen att det inte var aktuellt. Kropp och knopp är helt enkelt urlakad.

Just nu känns det i rumpmusklerna som den värsta träningsvärk jag känt. Hur det gått med övriga behandlingen får jag vänta med att ha en synpunkt på. Dock finns det många som är mycket nöjda med denna typ av behandling. De hade också varnat mig för att det skulle göra ont, så jag förberedd. Ja, eller det trodde jag. Jag är väldigt smärttålig (trodde jag i alla fall fram till idag), men detta gjorde typ 10 ggr ondare än vad jag i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig. Nu var det ju förstås stora problem och han sa att det behövdes matas på, så kanske är det inte alltid så här. Det är inte många gånger i livet jag haft så ont som i dag faktiskt.

Övriga kroppen är också påverkad, så det ska bli intressant att se hur det känns i morgon. Hur kommer det vara med smärtorna jag hade när jag gick på behandlingen? Hur känns det i morgon kring känningarna från själva behandlingen idag?

Återkommer med en rapport.


Här hittar du dagens starke man som jag träffade

8 kommentarer:

 1. Ajajaj! Det där lät plågsamt!
  Jag tror du är på rätt väg, det kan ibland gå väldigt fort från att inte kunna cykla alls till att helt plötsligt vara hel igen. Lycka till med rehaben Tomas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var något extra..... Verkar dock varit bra för kroppen.

   Radera
 2. Jag fick en kortisoninjektion i min vänstra skulderled när jag hade frusen skuldra efter operationen av armbågen. Den injektionen rakt in i leden under skulderbladet var mitt livs plågsammaste ögonblick. Har aldrig känt en mer intensiv smärta än denna, läkaren fick säga till mig att andas!!! Man tror man tål smärta men gosse!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man blir förvånad hur ont man kan ha och få.

   Radera
 3. Hoppas det blir bättre. Har en höftböjare som inte vill bli bra. Kanske skulle testa styrkelyftaren om man nu vågar😯

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nuläget känns det som att den starke mannen hjälpt mig en bit på vägen. Kanske läge att du provar.

   Radera
 4. För övrigt kul att läsa din blogg. Är från Tavelsjö själv så roligt med någon från trakten😊 Hoppas du är tillbaka på cykeln snart👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att den uppskattas. Ja, då bor vi verkligen nära varandra. Kanske ses vi på en väg någon gång!? Tack!!!

   Radera

Min blogglista