måndag 9 september 2019

Swecup, Masters: GP-lopp i Värnamo - RR från en hård dag

Säsongen i Swecup Masters avslutades med ett GP-lopp inne i Värnamo. För egen de är jag inte särskilt bra på GP då det inte finns några träningsmöjligheter där jag bor.

Nu var det dock ett snällare GP-lopp med relativt bred väg och lite mindre skarpa kurvor. Fortfarande var det dock 11 svängar på 2,2 km som var varvets längd.

50 minuter + 1 varv och sedan var frågan vem som var först i mål. Det visade sig att vi fick genomföra 18 varv på banan.

På GP går det väldigt ojämnt med lugnare partier följt av igångdrag med hög effekt.

Det rullade igång och ett flertal cyklister var offensiva. Själv hade jag dock inga problem att gå med och trots att jag sedan kraschen är orolig i klunga och har svårt för GP kändes det både tryggt och var roligt. Extra positivt att tävlingen hölls på ett industriområde och de hade lyckats se till att det inte var några bilar på vägen under loppet.

Efter en stund började jag blanda mig i det hela och gjorde flera försök att komma loss. Dock utan att lyckas. Det blev till att bida sin tid ett tag.

Allt eftersom blev vi färre i tätgruppen och det fanns ännu fler möjligheter att försöka göra skillnad.

Jag bombade på vid flera tillfällen och vid olika delar av banan. Roligt, men inte särskilt effektivt.
Bombade på med övriga i rygg. (Foto: Anna Wikström)

Ingen annan lyckades heller med sina offensiva insatser.

Med tre respektive två varv kvar gjorde jag några sista försök, men fick inse att det inte skulle gå. Spurt för fjärde loppet i rad i cupen väntade.

Bara att acceptera att det också skulle få bli fjärde gången jag drar upp spurten och ligger i tät till ca 150 meter kvar till mål. Allt för att dra ut klungan och få en säker målgång utan risker.

Sammantaget matade jag hårt mot slutet, och sista 13 minuterna landade på 375 watt. Inte mycket att spara på. Det gick fort och det var skoj. Insåg dock att för placeringen var det ju inte det bästa.

Med ett halvt varv kvar (1,1 km) gick jag upp i spets och bombade. Trots tre svängar på den sträckan och motvind på slutet höll jag ett snitt just under 50 km/h. In på målrakan med de andra cyklisterna på ett pärlband. Rak motvind.

Trots det höll jag bra till ca 100 meter kvar till mål då jag mattades. Men framför allt kastade de andra loss. Jag fick snart se mig passerad av tre cyklister och ytterligare två just vid mållinjen. I mål som sexa.

Riktigt nöjd ändå. Rolig cykling. Jag kände mig stark, bra stämning i klungan och rent allmänt en bra avslutning på säsongen.

Nicklas Porseteg från Föreningen Rocket Racing vann och för tredje gången i rad gav jag honom ett bra uppdrag. Han har verkligen haft en bra avslutning på säsongen med flera segrar. Tvåa blev Fredrik Wikström från Celexir. Fredrik lyckades i och med detta vinna såväl linjecupen som totalcupen. Det är han verkligen värd. Trea blev Erik Lindered som alltid kör mycket offensivt på linjeloppen och nu fått betalt vid de två senaste linjeloppen.

Själv avancerade jag mycket fint i alla tre cuperna, men det återkommer jag till i mitt nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar