måndag 18 oktober 2021

Specialized Tarmac SL7 - Review

Säsongen 2021 är sedan länge över. En säsong som gladde.

Jag hade alltså en framgångsrik försäsong som höjde min kapacitet. När tävlingarna började var jag nästan lika stark som 2018 som var sista säsongen innan jag skadade mig. Det är riktigt skoj då jag har så stora men efter mina skador och dessutom är jag ju 3 år äldre. I min ålder är det inte helt lätt att bli bättre.

Jag lyckades också toppa formen till tävlingarna i juli/augusti. Resultaten är jag överlag mycket nöjd med. 

Ytterligare en faktor var att jag satsade på nya cyklar inför säsongen 2021. Både en ny racer och en ny tempohoj blev mina verktyg under tävlingarna. Båda cyklarna har jag införskaffat via Bybike i Umeå. De hade en toppenservice i samband med detta. 

Nu har snön kommit, så vapnen ställs undan under en längre tid, men här kommer lite tankar kring mina cyklar som jag fortsätter med nästa år.

Specialized Tarmac Sl7 Pro Ultegra Di2 Red Tint

Ny racer för året alltså. Tanken med köpet var att få ett bra vapen för utbrytningar vilket är mitt huvudsakliga sätt jag kan vinna linjelopp.

Mer aero än min tidigare Cannondale, men också då lite tyngre. Sedan valde jag att inte köpa den allra dyraste varianten och det betydde ytterligare 1 kg att bära på. Köpte dock till hjulen som finns på versionen S-works som är toppmodellen. Trots två par hjul blev totalpriset för min Di2-ultegra billigare än om jag köpt toppmodellen. Samtidigt är det samma ram och då även tävlingshjulen. Ja

Jag kan konstatera att cykeln är snabb och explosiv. Jag får också ut bättre effekt i cykeln vid ryck och spurter. Helt klart aero och rullar toppenbra. 1,5 kg tyngre än min Cannondale (som var väldigt lätt). Kanske kan det bli avgörande i någon enstaka klättring, men så länge det inte är mycket brant upplever jag denna cykel minst lika snabb även uppför.

Ultegra Di2 fungerar fint och växlingarna är som det ska rappa. 

Min Tarmac är då i ordinarie pris ca 50 tkr billigare än S-worksvarianten, och då inklusive 2 par hjul. I mitt tycke är toppmodellen inte så mycket bättre och 1 kg kan inte vara värt så stora pengar?!

Jag tycker cykeln är snygg också!

Det enda som man bör ha med sig är att detta inte är någon komfortcykel precis. Särskilt inte om du som jag har en rygg och axel som har väldigt mycket övrigt att önska. Men samtidigt så rullar jag ändå många timmar utan större problem och för mig är farten viktigast.

https://www.cykellagret.se/p22040/specialized-tarmac-sl7-pro-udi2-red-tint-carbon

I nästa inlägg lite tankar om min tempohoj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar