fredag 29 mars 2013

Vad är ett fjäll?

Påsktider. Det känns bra att för en gångs skull få några dagar i rad utan arbete i tanken. I vanliga fall är det bara lördagar jag är helt ledig, på söndagar blir det nästan alltid arbete. Ja, jag vet att det inte är optimalt, men förutsättningarna har gjort att jag inte ser andra lösningar.

Nu planerar jag att inte alls fundera på arbetet i tre hela dagar. Det känns bra att få lite extra tid att ladda batterierna.

Dagen har ägnats åt en "fjällresa" till baksidan av tomten. Vi grävde ned oss i snön, gjorde en fin "soffa", plockade fram grillen, fixade kaffe och fika. Det blev hamburgare med Katten, Melvin och en av hans kompisar. Fint väder och avslappnande. Det kändes faktiskt som fjällen, trots att det var nära hem.


Tuff kille
 
Med solen i ögonen och sommarens altanprojekt i bakgrunden


Tillgjord och arrangerad bild. Ännu varken kol eller hamburgare på grillen.
Men jag lovar - det blev det senare.

Efter några timmar i det fina vädret tog vi en tur till mor och far för lite fika och för att inspektera deras nya kök och hall - fint.

Snart är det dags för dagens träningspass. Jag och Katten har kommit överens om att hon först får en timme i garaget på sin cykel, så hoppar jag på min cykel därefter.

I söndags fick jag åter känning i min vad där jag haft en muskelbristning. Jag tolkar det så att träningsmängden varit något för hög och att vaden ännu inte är redo för de mer intensiva intervallpassen. Därför har jag i veckan dragit ned på intensiteten och antalet träningar. Istället har jag kört lite lugnare och längre. Vila måndag, 110 minuter tisdag, vila onsdag och 110 minuter torsdag. I dag tänker jag köra ett lite kortare pass med några intervaller och se hur vaden reagerar. Jag hoppas på positiv respons.

Det börjar bli allt viktigare att få kontroll både på vaden och formen i allmänhet då det i morgon är exakt två veckor kvar innan jag och bror åker till Mallorca.

Ikväll blir det tacos.

I morgon bär det av mot Bygdeå för ett besök hos Kattens syster med familj. Det blir nog en utedag med lite skoter, fiske, påskmiddag mm. Jag hoppas också hinna med lite träning innan vi åker. Vi får se om det lyckas, både utifrån tidsaspekten och att vaden inte ska ställa till det.





2 kommentarer:

  1. Några sediga sköna dagar behöver du och är väl värd :)
    kram

    SvaraRadera