fredag 17 maj 2013

Potthål


Så var det fredag och vädret är fantastiskt. Det finns inget trevligare och bättre än en cykeltur i riktigt fint väder. Jag hade hoppats att det idag skulle bli premiär på min nya cykel – tror ni det blev så?! Nej precis. Cykeln är fortfarande kvar i Järfälla. Verkar vara populärt där.

Jag lät dock inte detta få mig att bli nedslagen. Min ”gamla” cykel är ju en bra och fin trotjänare – så länge den inte hinner gå av på mitten innan den får gå i pension.

 Jag bestämde mig för en tretimmars tur. Det innebar att jag åkte från Vännäs, via Gräsmyr, Hörnsjö, Tallbergsbroarna, Bjurholm och sedan hem. En runda på totalt 9 mil.

Detta är en ganska backig och krävande runda, och idag var den dessutom krävande på ett annat sätt – för koncentrationen. Redan ifjol var vägen mellan Hörnsjö och Tallberg dålig, i år var den inte dålig utan bedrövlig. Jag gissar att det åtminstone var ett hundratal potthål som alla var och en hade lett till skadade hjul och en krasch om man kört ned i dem.
Det syns inte så bra på bilderna, men de flesta hålen var mellan 5-15 cm djupa och från ca 20-40 cm i diameter. Inga roliga hål att köra ned i.
 
Miljön vid Tallbergsbroarna är dock fantastisk, och rundan var riktigt bra. Jag njuter verkligen av cykling när vädret är fint.

 
 
Idag körde jag med väldigt varierad intensitet för att få till naturliga intervaller. Jag körde lite lugnare på platten och tryckte på rejält på de korta och långa backarna. Dessutom körde jag några tröskelintervaller. De sista tre milen var det också rejäl motvind. Allt detta bidrog till att passet blev ganska så tufft.

 
Efter 2 timmar och 45 minuter var jag hemma igen och det var dags att laga mat. För en gångs skull fixade vi Tacos på en fredag. Eller också var det så att jag skulle skriva – som vanligt blev det tacos på en fredag.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar