onsdag 7 augusti 2013

Tempo på ny asfalt

Efter en hektisk dag med byggande av vägg och utbyte av väggpanel var det dags för gemensam träning på tisdagskvällen. För tillfället har vi färre cyklister på våra träningar då många är på semesterturer, i sina stugor eller liknande.

Vi blev dock fyra hugade. Christer, Hasse, Kjell och jag. Vi beslutade oss för att trampa mot Harrsele i det fina vädret. Vi cyklade i ca 17 km i jämn och relativt hög fart. De sista 5 km var asfalten helt nylagd. När asfalten övergick i grus vände vi tillbaka.



Vi beslutade att dela in oss två och två och köra lagtempo de 5 km med fin asfalt. Vi snittade ca 40 km/h trots en del motvind. Mot slutet trycktes pulsen upp riktigt bra.


Vi borrade oss vidare i motvinden och efter en liten annan väg tillbaka landade vi på ca 40 km idag och en snittfart på 35 km/h. Med andra ord ett lite kortare gemensamt pass än vanligt.


Det blev ett bra pass med lite pulshöjning, riktigt fint väder och bra asfalt.

Av förra veckans bedrövliga träningskänsla fanns fortfarande en del på plats. Kände mig kanske inte längre som en skumbanan, men pulsen var lite för hög och benen lite för sega för att det ska kännas riktigt bra. Trots allt på rätt väg.


Nu ska jag ladda upp inför Vännästrampet på söndag och hoppas då vara gott slag. Jag hoppas också att det dyker upp många cyklister. Väderprognoserna är inte riktigt vad de borde, så de önskar vi att de ändrar...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar