söndag 30 mars 2014

Snart Mallorca - Ingen cykel på Norwegians flyg!

Nu är det riktigt nära. I morgon måndag är det avfärd från Umeå mot Mallorca. Det blir övernattning på Arlanda och vi bör landa på Mallorca vid halv tolv på tisdag och allt går som det ska.

Tanken är att varje dag den närmsta veckan skriva om spännande och roliga cykeldagar och lite annan kuriosa. Då vi är nio cyklister med på resan borde det finnas mycket stoff att skriva om!?

Själv hoppas jag att förkylningen jag drog på mig i slutet av veckan har gett med sig inom några dagar. Det som skapar hopp är att sonen som smittat mig, inte var dålig så länge.

Jag brukar vara riktigt nöjd med Sembo och Norwegian och oftast använda dem för mina utlandsresor, så också denna gång.

Tyvärr har det denna gång varit många problem kring bokningarna, och så sent som i går lördag höll jag på fem timmar för att få ordning på allt. Sista samtalet genomfördes 21.30! Bland annat hittade de helt plötsligt på att det var fullt på planet och vi inte fick ta med våra cyklar.

Som ett tips till er som inte uppfattat det har Norwegian ändrat sin policy kring cyklar på deras flyg. Tidigare tog varje plan obegränsat med cyklar så länge de var packade i ett "hårdskal". Nu är maxantalet fyra stycken per flyg. Vi bokade tidigt, så det borde inte ha varit något problem. Men något hände i samband med att våra flyg bokades om (har tidigare skrivit kring detta). Efter många timmar fick vi trots allt ta med cyklarna.

För framtiden blir det ännu viktigare att boka resorna tidigt om man vill ta med sin cykel. För övrigt en helt sjuk regel. På flyg till ex Mallorca brukar det vara många cyklister och många vill ha med sin cykel. Nu blir det max 4 stycken. Är men en cykelklubb som åker och exempelvis 6 stycken vill ha med sig cykeln spelar det ingen roll om man bokar tidigt. Då får vi lotta vilka fyra som får ta med sig cykeln, förutsatt att ingen annan redan bokat in sig och sina cyklar.

Nu hoppas jag att allt kring bokningar, bagage, medhavda cyklar, hotellrum, avbokningar mm ska vara löst. Allt detta har jag fått hantera och jag har säkert skickat och tagit emot ett 30-tal mail och genomfört upp till 20 samtal. Jag orkar inte skriva om allt tjafs, men inte har det varit helt smärtfritt. Det är heller inte helt lätt att få prata med rätt person i så stora företag. Men som sagt. Jag tror nu att allt ska vara okej. Det har dessutom tagit på sig att de gjort ett antal fel och kompenserat oss för detta.

Tills vidare har jag bestämt mig för att det varit ett olycksfall i arbetet för Sembo och Norwegian och tänker nog anlita de även framöver. Som vi säger "En gång är ingen gång - Två gånger är en vana". De får alltså en chans till. Förutsatt att inget ytterligare nu inträffar.......

Det är intressant att när man hanterar en resa för många så händer allt detta. Tidigare har vi aldrig haft något som helst problem.

Ja , nu ska jag försöka sova bort förkylningen, arbeta under måndagen och sedan lyfter planet i morgon kväll.

2 kommentarer:

  1. Max fyra cyklar?!? Det ska bli intressant att se, med tanke på att vi är fyra i vårt gäng och alla har cyklarna med oss... :)

    Ser fram emot härlig cykelläsning ett par veckor! Krya på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, helt sjukt med dessa nya regler. Det lär bli problem på de flesta flighter under vårarna till Mallorca och GC.

      Jag ska göra mitt bästa för att bjuda på intressant läsning från Mallis.

      Radera