torsdag 9 oktober 2014

Polar V650 - Bästa cykeldatorn, eller cykeldatorn som försvann!

En efterlysning är på sin plats!

I våras bestämde jag mig för att uppgradera vad gäller cykeldator och då också införskaffa en effektmätare. Av det utbud som fanns inriktade jag mig främst på någon av Garmins bättre varianter och några andra alternativ. Polar som jag har i dag och alltid haft var inte aktuellt då jag bedömde att de inte hade några produkter som mötte mina krav.

Då var det klart - jag skulle slå till, men då hände det. Polar gick ut med att de skulle släppa en ny toppvariant på cykeldator - Polar V650. Jag blev genast intresserad då jag anser att Polar har bra produkter, är bra att ha att göra med och framför allt har de bra mjukvaror för att följa upp och analysera träning.

Jag läste lite om V650 och jag tyckte den verkade intressant. Hade jag väntat så pass länge, kunde jag vänta lite till så att cykeldatorn skulle hinna komma ut på marknaden. Då skulle jag kunna ta del av en mängd tester och jämförelser mellan Polar, Garmin mfl. Därefter kunde jag ta ett bra beslut om vilken cykeldator som egentligen är bäst för mig.
Efterlysningen - Så här ska den enligt uppgift se ut. Ingen har sett den. Finns den? Kommer den att finnas?

Jag insåg att om jag skulle vänta på V650 skulle jag inte ha någon ny cykeldator och inte heller någon effektmätare förrän i början av maj månad 2014, men jag tyckte det kändes acceptabelt.

Sedan började det......

För varje månad som gått har Polar skjutit upp datumet för lanseringen av V650. När det blev maj skrev de att den skulle komma i juni. I juni stod det juli, i juli - augusti och i augusti stod det september. Hade det redan från början stått att den skulle finnas till försäljning först under hösten hade jag nog redan köpt en annan produkt, men nu har jag istället hela tiden skjutit upp mitt köp.

Nu var jag åter in på Polars sida för att kolla när V650 släpps. Vad står det då - oktober. Nej. Det står slutet av november. Blir det då verkligen i slutet av november eller blir det december eller kanske januari? Snart har lanseringen försenats med ett år! Man kan ju undra om den alls dyker upp. Dags att skicka ut en efterlysning?

För övrigt skulle jag behöva lösa detta kring effektmätare och cykeldator innan trainersäsongen börjar på allvar. Detta  då det påverkar vilken typ av trainer jag kommer att köpa. Som ni säkert kommer i håg körde jag så hårt i fjol att trainern havererade. Har jag tillgång till en effektmätare kanske jag inte behöver en trainer som visar watt etc!?

Hur jag ska göra nu? Bra fråga. Får fundera ett tag till. Tills vidare får jag hålla tillgodo med min Polar RS800 cx och någon effektmätare har jag inte sett röken av.

4 kommentarer:

 1. Om du skaffar en effektmätare så känns ju en trainer med effektmätare som en rätt onödig extra kostnad. Iofs så är ju effektmätaren i sig en stor kostnad, men den har man ju glädje av ute också sedan. Jag har kört några pass nu med min racer med effektmätare i trainern, kan bara säga att jag tror det kommer ta trainerträningen till helt nya nivåer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du har helt rätt. Problemet är att jag tänkte avvakta köp av ny cykeldator tills jag sett hur Polars nya V650 verkar och så länge jag inte har ny cykeldator så fungerar det inte med effektmätare (min Polar rs800cx fungerar inte mot effektmätare).

   Radera
 2. Sådär höll Garmin på med sin effektmätare Vectorn innan den till slut kom ut på marknaden.
  Svårt det där. Ok för att köra med effektmätare direkt på hojen men trainern måste ju ändå vara hyfsat tyst och driftsäker så den blir ju inte speciellt billig vad jag vet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr vet jag att Garmin var väldigt sega, så risken är att Polar inte presenterar något förrän det blivit 2015.

   Vad gäller trainer har du helt rätt. Det blir inte billigt hur som helst, däremot kan det kanske bli olika typ av trainer beroende på om man kör effektmätare eller ej.

   Radera