torsdag 12 februari 2015

Gran Canaria - Upp och ner

Fantastiskt bra väder idag. Riktigt trevligt. Det vackra vädret fanns dock bara vid kusten. Uppe i bergen var det mörkt, kallt och regnigt.


Idag skulle det åter bli cykling med Andreas och Fredrik från Team Norrbotten, och utifrån vädret bestämde vi oss för att hålla oss på relativt låg höjd.
Planen var att börja med Monte Leonrundan. Den startar med en slakmota under en längre tid och därefter väntar ca 4 km rejäl klättring där det som mest lutar upp till 12% lutning.
Vädret var riktigt great och naturen är verkligen fint där. Därför blev det en del fotograferande, främst då Fredrik inte tidigare hade cyklat denna runda. Det var skönt att äntligen få cykla utan att frysa.

Väl nere svängde vi höger mot Palmitos Park. Det blir ca 15 km tur och retur med en sista riktigt vass kilometer med partier på 17-20% lutning.
Efter Palmitos hade vi cyklat ca 35 km och 800 höjdmeter, så det blev en del klättring. Tillbaka från Palmitos bestämde vi oss för att trampa Monte Leon igen, men från ”fel” håll. Denna väg börjar det riktigt brant för att senare plana ut.
Nere från berget väntade den allra roligaste delen på dagen. Dvs att gå hårt på utförslöpan från Ayagaures. Där är det ca 7,5 km med ett snitt på – 2,4% och med väldigt många mjuka svängar. Det blev drygt 9 minuter med bra tryck, och en snittfart på 46 km/h. Hade det gått rakt utför hade det gått att köra ännu fortare, men i vissa svängar måste man sänka farten för att det ska bli en säker nedfart. Snittpulsen på denna del blev lika hög som i de brantaste klättringarna.

Efter avslutad runda var grabbarna hungriga och suktade efter en lunch i Meloneras. Jag som har med mig familjen på denna resa tänkte lite annorlunda och valde att i stället för lunch och senare lite mer cykling, körde jag själv en timme innan jag rullade hem.
Jag trampade då via kusten till Arguineguin och tillbaka. Trots nästan tre timmars cykling var jag ganska pigg även den sista timmen.

Idag fick jag notera nästan 100 km, 1700 höjdmeter och en bit under fyra timmars cykling. Förra veckans cykling var först obefintlig och sedan av dålig kvalité. Nu har jag fått tre dagars riktigt bra cykling denna vecka, vilket känns mycket bra.

Väl tillbaka till hotellet hade sonen, kusinerna och Katten varit öknen och vandrat i sanddynerna. De var mycket nöjda. Solen gassade och vi tog en kaffe vid poolen, medan barnen badade.
Under eftermiddagen han Anders även köra fotboll med barnen.

På kvällen blev det indisk restaurang med systrar och familjer.


Nu är det bara två dagar kvar på resan då vi åker hem fredag kväll. Vi får se vad dessa dagar kan överraska med.

2 kommentarer:

  1. Ah! Härliga bilder Tomas! Ser riktigt häftigt ut!
    Skönt att ni äntligen fick lite varmare väder då.
    Hoppas det fortsätter så, starkt jobbat idag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Ja, vädret har varit nice för cykling de sista dagarna.

      Radera