fredag 15 maj 2015

Veckans enda utomhusaktivitet på gång - Vättern Sub 8

Jag fortsätter vila från träning och hoppas att kroppen snart ska säga - kör. Fram till dess blir det bara träning med Vätternrundan 2015 - Team Sportia Umeå, Sub 8.

Det har inneburit en träning varje helg och i morgon för fjärde veckan i rad. Då jag har det sportsliga ansvaret som kapten för gruppen har det känts som att det är viktigt att prioritera dessa träningar som syftar till att finslipa taktik, teknik och struktur.

Hittills har det gått allt bättre för varje träning och jag hoppas att morgondagen visar att vi är nära där vi vill vara.

Efter detta tillfälle har vi formellt ingen fler gemensamma träningar innan Vätternrundan. Sedan är det kanske så att vi ändå drar ihop delar av gruppen.

Det blev inga bilder eller något referat av förra veckans träning. Här bjuder jag på några bilder i alla fall.

På Bikeboost som är i Umeå i slutet av månaden kommer ganska många i gruppen rulla runt tillsammans så fort som möjligt. För egen del var ursprungsplanen att åka ned till Stockholm på tävling. Som måendet är nu vet jag inte vad det blir. Av de tre alternativen lutar det nog mest mot vila.

Att träna en dag i veckan, och känna att det inte finns det rätta trycket är väldigt annorlunda då jag i vanliga fall har som mål att träna 5-6 dagar i veckan och ofta med en bra känsla.

Redan nu har jag strukit två inplanerade tävlingar och fler lär det bli. Jag får låta det ta den tid det tar innan jag åter kan vara på banan. Jag vet att jag måste göra så, och det är också så det kommer att bli. Men det känns inte bra.


 Förra veckan VR-träning innebar att jag och Helmersson först trampade till Umeå, sedan blev det drygt 100 km gemensam träning innan jag trampade till Umåker för att se på V75. Efter V75 blev det cykling till Umeå simhall där sonen hade simträning. Tre trevliga aktiviteter.

Denna vecka trampar jag, bror och Helmersson åter till Umeå och Team Sportia. Där samlas vi alla, och förhoppningsvis blir det många av de 30 cyklister som ska var a med på Vätternrundan som dyker upp. Sedan blir det ca 67 km cykling till Nordmaling där vi tar en liten paus och sedan samma väg tillbaka.

Nu hoppas jag att kroppen i alla fall ska kännas hyfsat okej i morgon, och att det går bra att rulla med hela vägen. Sedan hade jag också hoppats på bra väder. Av det blir det dock inget. Vädret fortsätter istället på den trend som varit nu i ca en månad - dvs kallt. I morgon bitti säger prognosen + 2. Lite väl kallt för att vara i mitten av maj!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar