onsdag 24 juni 2015

Vännäs CK på en tur i solskenet

I söndags blev det en cykeltur till Lycksele på drygt 10 mil för att titta på sonens fotbollsmatch. Senare på kvällen blev det sedan en temporunda på drygt 30 km. Hela dagen kändes benen sega.

I går ändrade jag en del inställningar på tempohojen som jag provade i dag. Hur det kändes? Ja, det blev bara ca 20 minuter, och det kändes hyggligt. För övrigt kom idag min nya effektmätare till tempohojen, så innan jag gav mig ut monterade jag min nya Stages Power meter. Effektmätaren fungerade bra även om den idag bara visade låga wattal.

Efter mitt lilla test åkte jag hem och sedan rullade jag och Katten ned till Vännäs CK:s tisdagsträning. Vi blev sju cyklister som åkte ut i det fina vädret för en tur på ca 45 km.

Hur det kändes? Mina ben var riktigt sega även idag. Utan att pulsen gick upp så kändes benen ändå trötta.

Till helgen är planen att genomföra tävlingspremiär för säsongen. Gottne veterancup som äger rum under lördag och söndag. På lördag är det tempo och på söndag linjelopp.

Då min träning varit rejält haltande från slutet av april är det en svår balansgång att träna tillräckligt för formförbättring, men inte mer än att kroppen då säger ifrån. Det är inte optimalt, men det handlar om att försöka lyssna på kroppen.

Som det känns nu har det varit lite för mycket på slutet och kroppen är på väg ur form. Jag planerar därför att helt vila onsdag, torsdag och fredag. Förhoppningsvis gör det gott.

Att jag då inte har rullat mer än 20 minuter på tempohojen med de inställningar som är nu är inget att göra åt.

Bara jag kommer till start och kroppen inte protesterar så är jag nöjd. Då vet jag att jag kommer göra mitt bästa, och denna helg kommer resultaten i andra hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar