onsdag 6 januari 2016

Gran Canaria - Fet och stark, brant och en extrarunda

I morse var det som vanligt frukost vid halv nio. Som jag tidigare skrivit har vi All-inclusive, och självklart finns risken att föräta sig. Det gäller såväl frukost, lunch, middag och övriga mellanmål. Nog har jag ätit en hel del, men hittills har det inte gått överstyr.

Åter till frukosten. I och med att det var trettondagsafton i dag serverades stora tårtor – Roscon de Reyes. Det är en tradition här i Spanien att äta dylika ting.

Överlag äter jag hyfsat sammansatta frukostar. I dag lade jag dock till denna tårta/bakelse. När jag ätit en del av den andra frukosten kom jag på att det skulle vara lite skoj att fota tårtan, lägga till en dessertpannkaka och visa på yoghurten med flingor. Jag lade upp bilden på facebook med en förklaring att jag inte hade en aning om varför jag gick upp i vikt trots mycket träning. Vidare skriver jag att jag nu skulle äta frukost – tårta, dessertpannkaka och kalaspuffar. Merparten av läsarna förstod ironin och hängde på, medan andra tog det mer på allvar och gav mig tips. Hur som intressant att få så väldigt många kommentarer och ”gilla” på denna typ av bild. Kanske är fler intresserade av detta än av bloggen? Därav återanvänder jag samma bild....
Åter till handlingen. Efter lunch var jag med Melvin vid poolen medan Katten cyklade.
Efter lunch var det min och brors tur att ge sig ut i bergen. Vi trampade väg 604 som jag körde igår. Jag ville visa bror den spektakulära vägen och den fina utsikten. Han tyckte det var gränsfall brant, särskilt när det var över 20 procent.
Vädret var kanonfint och vi trampade på. Inte gick det fort, utan vi nötte på i beskedligt tempo och rejäla motlut.



Turen börjar lite beskedligt några kilometer, men sedan är det 755 höjdmeter att klättra på drygt 13 km. Under den sträckan går det också 125 meter utför, så klättringen sker på ungefär 11 av de cyklade kilometrarna.
Efter nästan 17 km börjar grusvägen och då blev det ett stopp innan vi skulle vända. Där fick vi tre hundkompisar som bror matade med bars.
Därefter rullade vi hem mot hotellet. Vi hade tidigare pratat om att ta ytterligare en runda runt Monte Leon efter att ha kommit tillbaka till Sonnenland. När vi var tillbaka tyckte dock bror det fick räcka för dagen.
Vi hade inte cyklat så långt – Drygt 33 km. Dock nästan 1000 höjdmeter och som jag tidigare skrivit med många tuffa partier.

Vi bestämde middagstid, och bror åkte till hotellet och jag åkte mot Monte Leon. Det är en runda där du cyklar upp på ett berg på ena sidan och ner på andra sidan. Sträckan är inte lång, men det är verkligen trevliga vägar. Tar du berget i vänstervarv får du avsluta med ca 10 km i svag nedförslöpa och med vindlande svängar där du inte behöver sakta ned. Jag gillar farten, så jag körde åt vänster.

Det blev ca 500 höjdmeter att klättra innan det bar utför mot Ayaguares. Efter att ha rullat förbi byn brände jag på i den svaga utförslöpan och låg i farter kring 45-50 km hela vägen till Maspalomas. Där tog jag höger och klättrade de 50 höjdmeterna upp till vårt hotell i Sonnenland.

Totalt blev det i dag 170 minuters cykling. Ungefär 60 km och 1500 höjdmeter. Inte en dag för att samla mil precis.

Det var kontrollerad cykling hela vägen och kroppen kändes piggare än tidigare dagar.
Efter cyklingen var det dags för middag, efter det en stund i baren och sedan var vi vid minidiscot innan vi åter äntrade hotellrummet.

Vips var dag 4 tillända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar