onsdag 28 juni 2017

Sista passet innan SM - inte riktigt de svar jag önskat

I kväll var det dags för tisdagsträning med Vännäs CK. Det var samtidigt det sista riktiga träningspasset innan helgens SM.

Formen har varit riktigt fin på slutet, och kanske har jag trissat den lite för långt genom att det blivit ganska många hårda pass? Ja, så kändes det i alla fall i dag. Det fanns nämligen inget tryck alls i benen på dagens träning. Men hoppet är förstås att vila i morgon och lätt träning på torsdag ska göra att benen åter känns lätta och starka under fredag och lördag då det är tempo respektive linje.

Finns det inte mer tryck än i kväll blir det ingen rolig helg, men nu tänker vi positivt och hoppas det hinner vända, så att inte toppformen i stället dyker upp veckan efter SM.

Vad vi gjorde idag? Jo, vi rullade lugnt i 13 km fram till starten för vår "Maxmil". En sträcka på ca 5 km med riktigt fin asfalt där vi har vändplats efter halva vägen. Så nästan 10 km hördkörning är vad som gäller på denna sträcka.

Här brukar vi några gånger per år prova formen.


Då jag fortfarande är ovan vid mina ovala klingor blev planen att köra fort på tempohojen. Då vägen till tempobanan är ganska tveksam valde jag att köra bil till starten med både tempohoj och racer i bilen. Sedan tog jag racern och cyklade till starten för vår gemensamma träning.

Vi cyklade sedan tillbaka i lugn fart till starten för tempot. Där bytte jag cykel och vi rullade lugnt till vändplatsen. Därifrån körde vi en tre km fartökning innan vi rullade tillbaka till start.

Så var det dags. Vi startade med 30 sekunders mellanrum och vi brukar alltid rulla banan med racer. Denna gång hade jag alltså tempohojen, så det går inte att jämföra mot tidigare tider.

Vi rullade igång och mina ben ville inte vara med något vidare. Andningen var bra, men benen var alltså trötta.

Jag gjorde inte allt för att mata ur kroppen fullständigt, men jag hade hoppats på ett bättre svar.

Maxmilen landade på en lägre snittfart och sämre effekt än vad jag behöver klara i helgen om det ska finnas chans till medalj. I helgen är det dessutom mer än tre gånger så långt. Med andra ord finns det en hel del att önska de närmsta dagarna vad gäller formutveckling.
Intresserade åskådare under vår träning i dag

Hur som helst kämpade alla på bra i den för dagen ganska friska vinden. Efter att vi pustat ut lite rullade vi tillbaka till vändpunkten och skulle nu maxa 3 km mot mål innan det bara var lugn träning kvar.

Framme vid mål och min bil lastade jag in alla cyklar och åkte hem. De övriga fortsatte på cyklarna in mot Vännäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar