onsdag 28 juni 2017

Uttagen till VM i Frankrike!

Det händer mycket nu. Inte bara att det snart är SM och allt vad det innebär. Häromdagen fick jag dessutom besked att jag får åka i landslagsfärgerna på Nordiska mästerskapen i Danmark.

Så har nu en tredje stor nyhet dykt upp. Jag har blivit uttagen att köra VM i Frankrike! Skoj, spännande och utmanande!

Det finns tre sätt att kvalificera sig till VM. Antingen deltar du i en VM-kvaltävling vilka anordnas i olika länder runt omkring i världen. Vid dessa tillfällen behöver du då placera dig bra för att få en startplats till VM. Det är olika kval för tempo och för linje, vilket innebär att du behöver kvala in i den disciplin du vill köra.

Du kvalificerar dig också till VM om du vunnit SM året innan, men bara i den disciplin du vunnit.

Jag har inte kört någon VM-kvaltävling och blev två på SM 2016 i tempo.

Men det finns också ett tredje sätt. Varje cykelförbund som inte anordnar en egen VM-kvaltävling får välja ut några cyklister som får delta på VM även utan kval eller guldmedalj på SM. För herrar finns det totalt fem platser i Sverige för alla klasser från H30 och uppåt som förbundet har till förfogande.

Svenska cykelförbundet har nu beslutat att ge mig en av dessa fem startplatser och meddelat UCI (internationella förbundet). Det innebär att jag inom 7 dagar kommer att få information från VM-arrangören om vad som gäller och hur jag ska agera för att formellt anmäla mig till tävlingarna mm.

Nu återstår förstås lite klurigheter kring detta. Det gäller familj, arbete, logistik, boende, resa mm.
Inget av detta är förstås löst. Vad gäller boende och resor förstår jag också att det mesta redan är uppbokat, då de som VM-kvalat haft mycket längre tid att planera för detta än vad jag nu får. Så att lösa resa och boende lär inte bli lätt.

Ja, då blev det en hel del att fundera kring. Det vore riktigt spännande och utmanande att köra VM, men ska det vara möjligt måste förstås det praktiska lösa sig.

Jag får nog släppa detta för stunden och nu fokusera på helgens SM-tävlingar och hoppas att jag kommer fräsch och stark till start, att utrustningen fungerar och att jag presterar så jag kan känna mig nöjd.

Sedan får jag sätta mig ned på måndag och rodda i detta. Då får vi se om jag får till en lösning och kan delta på VM i Albi, Frankrike. VM äger rum mellan den 24 och 27 augusti med tempo första dagen och linjen sista dagen.

7 kommentarer:

 1. Ojojoj! Stort Tomas stort! Klart du ska åka!!!
  Måste lösas!!!
  Lycka till som faan!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst?! Ja, jag hoppas jag hittar en lösning. Tack Mazze!!😄

   Radera
 2. Coolt! Stort grattis!!!

  SvaraRadera
 3. Skoj! Hoppas det löser sig med allt så du kan åka :-)

  SvaraRadera
 4. Grattis och vad roligt för dig. Hoppas att du kan lösa allt som behöver lösa sig.
  Och lycka till på SM i helgen.

  SvaraRadera

Min blogglista