söndag 25 mars 2018

Mallorca - Vi trotsade regnet, en cyklist i backen och ändrade planer

Trenden fortsatte idag. Bra cykling och dåligt väder. Men vi är ju här för cyklingen så det har ändå fungerat bra. Men det är klart att det hade varit trevligt att kunna njuta i solen vid luncherna. Men nu är det som det är.

Efter 4 rejäla träningsdagar på totalt 23,5 timmar och 7500 höjdmeter var det i går träningsvila. Det passade också bra utifrån vädret då det var riktigt dåligt hela dagen.

Idag var planen att besöka Sa Calobra.
Min rena hej som snart var allt annat än ren.
Vädret satte dock stopp då bedömningen var att det inte var möjligt att ta sig upp i bergen. Så istället för långrunda bestämde vi oss för att skjuta upp cyklingen till eftermiddag och hålla oss på platten. 
Klädda som om det var cykling i norrland
När vi skulle iväg i våra vinter- och regnkläder var det för stunden uppehåll från regnet.

Vi blev 8 stycken som trotsade regnet, medan 4 laddade för morgondagen.
Idag var det inte läge för några stopp och inte allt för lång cykeltid om vi inte skulle riskera att frysa ihjäl. Jag hade därför planerat för ca 150 minuters cykling på smala fina vägar i närheten av kusten där vädret förhoppningsvis var lite bättre.
För att det inte skulle bli enformigt bestämde vi oss för att turas om att köra en 3 km hård förning följd av lite lugn cykling innan det var dags igen. 
Jag började med en hård men inte maximal förning i motvinden och alla hängde med bra. Vid nästa förning när jag låg sista insåg jag att det inte var så tufft att rulla med som jag kanske trodde det skulle vara.

Det innebar att jag ökade till nästa förning och det var riktigt kul i medvinden på smala vägar och en fört som ofta låg kring 50 km/h.  Lagkamraterna är starka så alla hängde med även om några började bli lite sega.

Det blev några till förningar innan vädret blev tydligt sämre och vi bestämde oss för att intervallerna var över. Just efter detta sa Kurt att han skulle backa ned, men det bar sig inte bättre än att han då körde in i mitt bakhjul och i stället för att backa ned åkte i backen. Olyckligt. Nu verkar det ha gått ganska så bra även om han har ont i en handled. Sedan fick hjälmen hjälpa till att skydda huvudet.

Vi samlade ihop oss innan vi siktade mot hotellet och det i strilande regn.

Totalt 70 km i dag och nästan 2,5 timmar. Lite hårdare än de andra passen under veckan, men mycket kortare. En bra uppvärmning helt enkelt inför morgondagen.

Alltid lite surt när det inte riktigt blir som planerat, men alla har varit bra på att planera om och det var kul att cykla idag också. Sedan var det samtidigt bra att inte bara kunna arbeta i går utan även delar av denna dag. Då ser läget lite bättre ut när jag kommer tillbaka till kontoret på torsdag.

Förhoppningsvis är vädret så bra att vi tar oss till bergen i morgon och då blir det ett besök på Sa Calobra. Morgondagen är också den näst sista cykeldagen på denna resa. Sedan hem till Norrland. Hörde för övrigt att det snöade idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista