måndag 9 april 2018

Akuttid efter vägen

Förkylning och ryggproblem frodas. Jag gör mitt yttersta för att få ordning på båda delarna, men har än så länge misslyckats.

Vad gäller förkylningen mår den bättre och bättre, vilket blir sämre och sämre.

Ryggen kan jag delvis få bort låsningarna en stund, men det kommer tillbaka. Jag är helt enkelt sned på flera sätt. Lite som att jag provar att vara helikopter men propellern har bara snurrat en bit. Det sprider svaghet och krampkänning i benen och hela kroppen känns helt enkelt underlig.

Det är bara att inse att det inte räcker med egenrehabilitering med hjälp av det som brukar vara framgångsrikt.

Jag har därför med ljus och lykta sökt efter någon som kan behandla ryggen. Men det har sett mörkt ut.

Har besökt olika ställen i Vännäs under dagen och kollat om de har akuttider och även i kommunerna runt omkring. De flesta hade tider, men inte idag. I morgon åker jag söderut, så då är jag inte hjälpt av några tider.

Jag kommer att vara i Stockholm ett antal dagar på arbete, men har inte heller där hittat någon tid för i morgon. Senare är inte alls bra då behandling inte bör vara alldeles i anslutning till helgens tävlingar om det ska finnas en chans att få till den gamle och att han ska kunna prestera i alla fall hyfsat.

Till slut hittade jag ett ställe i Härnösand som lovade förbarma sig över min rygg. Jag har ingen aning om hur företaget är eller så, utan det är helt på chans. På hemsidan ser det dock förtroendeingivande ut.

220 km hemifrån, men på vägen mot Stockholm. Den enda tid de hade var 14.00, så det lär inte bli allt för tidigt jag kommer till hotellet i Stockholm då jag föst ska avverka ca 450 km i bil förutom de 220 km som jag har till Härnösand.

Ja, nu har jag i alla fall en behandlingstid. Ett litet steg på vägen och då får vi se vad det ger. Blir intressant att se vad de gör för bedömning och vilken behandling jag får. Kanske har jag bara hittat på allt!?

Sedan har vi som sagt förkylningen som spökar och slutligen blir det ca 2 veckor utan träning inför helgen. Att jag sedan inte rullat ordentligt på min tempohoj sedan i september gör det inte lättare.

Men nu ska vi tänka positivt.

Skulle nu ryggen bli acceptabel och förkylningen möjliggöra start får jag helt enkelt göra det bästa av saken och ta det som det blir. Det viktiga är att få rulla igång och de viktigaste tävlingarna kommer senare.

För övrigt dröjer det inte länge förrän vi idrottsmänniskor blir frustrerade när kroppen inte vill vara med.

4 kommentarer:

 1. Ajajaj! Hoppas verkligen att det löser sig för dig Tomas jag håller en tumme eller två!

  SvaraRadera
 2. Fyy vilken trist läsning. Det där låter inte alls bra. Har du stillasittande jobb, eller suttit mkt tidigare? Långa resor i bil/flyg? Såg att nån föreslog Yoga, stretcha höftböjare etc. kan bli mkt värre är min erfarenhet...det är många som dras med den här typen av problem. Det finns enligt min erfarenhet extremt få som klarar den här typen av problem, fast de är vanliga. Det kommer i värsta fall att ta tid och kosta den del. Men det gör ju kolfiberhojar också. Vill du få bästa möjliga hjälp får du ta en weekend i Kalmar och boka in dig hos Stronger Performance. Det är dom och nån på Bosön som verkar ha fördjupat sig i den här typen av skador/problem och kan hjälpa, på riktigt. Tog mig 3 år att hitta rätt. Samma för min fru. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, inte skoj. Ja, det är mycket träning och sedan stillasittande arbete. Stretcha höftböj tror jag på. Yoga är nog inte aktuellt. Tack för tipset. Ja, får jag inte till detta kan det helt klart vara värt en weekend. Jag har börjat med en vanligt behandling idag och satsar på en uppföljning. Hoppas att det ska räcka då jag inte tidigare haft dessa problem. Men är det inte så finns risk att det blir som du säger och då vill vi ju alla göra vad vi kan. Skulle det ta tre år skulle jag nog inte bli lätt att ha att göra med. Jag behöver träning för att må bra.

   Radera

Min blogglista