lördag 13 juni 2020

220 km cykling är inte mycket när andra cyklar i 15 timmar!

Vilken dag!

Väder som en semester utomlands och fantastiskt fin cykling.

För dagen stod en tur till Vindeln på programmet. För att landa på ca 125 km tog vi en omväg via Skivsjö. En av de finare vägarna i området och när det är fint väder är det verkligen en fin miljö.

För dagen var vi fem hågade cyklister. Jag fick sällskap av Erik, Tjäder, Christofer och Niclas.

Vi tog vägen mot Bjurholm och initialt gick det väldigt lugnt och fint och det blev en hel del snack. Så efter någon dryg mil kom en bil med husvagn i högsta hugg och tutandes. Vi valde nu att gå över till att köra i ett led, och då ökade samtidigt intensiteten.


Efter några mil svängde vi av mot Skivsjö med sikte mot Vindeln. Det måste ha varit finvädret men alla var som kalvar på grönbete. Det rullade på riktigt fint och som vanligt är det skoj när det är hög fart.

Vips var vi framme för vårt fikastopp i Vindeln med 76 km avklarade.

Det blev ett ovanligt långt stopp då det var så trevligt och skönt med sällskap och sol.

Så var det dags igen. Mer utför hem till Vännäs, men samtidigt var det nu motvind. Men ingen lät sig nedslås av motvinden och vi fortsatte att hålla upp tempot.

Framme i Vännäsby efter ca 120 km. Från att vi började rulla på rejält blev det en snittfart på nästan 37 km/h. Så rullade de andra vidare sista kilometerna, medan jag sa hejdå och tog en annan väg.

Det var nämligen så att en av våra nyaste cyklister i klubben (Jess) skulle försöka klara Vätternrundan idag. Detta gjordes genom att rulla tre varv till Vindeln, plus lite bonus. Hon rullade med olika cyklister varje varv och det sista varvet var det Katten som var med och hjälpte till.

Katten har också hjälpt Jess i förberedelserna och jag har gjort ett träningsprogram för de 6 veckorna hon hade på sig för att fixa detta.

Jess startade igår kväll vid 23.00 och hade när jag var i Vännäsby för en timme sedan rullat ut på sitt sista varv till Vindeln.

Jag tänkte att jag skulle köra ikapp henne och Katten för att prata en stund och framför allt heja på Jess. Det blev medelintensitet och ca 35 km/h. Ganska exakt efter en timme och då någon mil innan Vindeln var jag ikapp. Vi rullade tillsammans till Vindeln där vi fyllde på vätska.


En bit efter Vindeln lämnade jag sällskapet och cyklade själv tillbaka till Vännäs. Nu rullade jag lugnt och fint på i snitt ca 30 km/h de sista 45 km. Jag hade ingen brådska och samtidigt kändes det att det inte var många kolhydrater kvar i tanken. Vilket inte var så underligt då jag bara ätit två bars på hela dagen.

För min del blev det under dagen totalt ca 220 km, och drygt 6 timmar effektiv cykling. Mot slutet blev jag alltså lite energitom, men det fungerade ändå helt okej.

Det blev alltså en toppendag med många timmar cykling och socialisering.

Det bästa var ändå att Jess fixade sitt mål. Jag är imponerad av att hon orkade cykla hela 15 timmar och med pauser totalt19 timmar. Riktigt starkt då hon för några veckor sedan bara cyklat någon/några timmar i stöten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar