tisdag 2 juni 2020

Intervaller och lagtempo med Vännäs CK

I söndags blev det 45 gånger uppför klättringen till Pengsjö. Nästan 100 km klättring med en snittlutning på 4,2 procent och totalt nästan 220 km. Avverkade höjdmeter, just under 4200 hm.

I går bara fincykling två timmar i gassande sol.

I dag tisdagsträning med Vännäs CK. Idag hade jag planerat in korta intervaller och lagtempo. Vi rullade först lugnt innan vi kom in på sträckan där det skulle ske. Planen var att nu köra intervaller under 20 km cykling. Klungan skulle hålla ca 31-32 km/h. När man var längst fram fick du välja mellan att direkt svänga ut och lägga dig sist, ta en förning på 30 sekunder eller rycka ifrån klungan och köra hårt från 30 sekunder upp till 2 minuter. Därefter vänder du tillbaka och rullar in sist i klungan.

På detta sätt väljer var och en hur mycket hårdkörning det ska bli. Själv tryckte jag på ca 2 minuter varje gång jag kom först. Kroppen kändes förvånansvärt bra trots all cykling i söndags.

Framme i Rödåsel stannade vi för att cykla tillbaka samma väg. Mer utför nu och samtidigt direkt motvind. Perfekt för lagtempo då den som är längst fram kan trycka på rejält hårt samtidigt som risken att någon släpper minskar. Det blev nu 30 fina minuter lagtempo där hela gruppen hängde på hela vägen tillbaka.

Trevligt och bra som vanligt. För egen del var det bra med några rejäla effektökningar samtidigt som det gick hyfsat lätt resten. Katten imponerade som med bara starka gubbar gick med och tog egna förningar hela rundan.

Nu får vi se hur morgondagens ser ut. Eventuellt lite vila. På torsdag är det så maxmilen igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar