torsdag 2 maj 2013

Fart

Jag är van vid att allt som ska göras ska göras med fart. Det mesta i livet är uppskruvat. Det gäller både på arbetet, i familjen och i träningen. Den sista tiden har jag dock varit seg i benen, så det enda som inte skett i fart är cyklingen.

Idag har det varit full fart på arbetet och därefter födelsedagskalas hos några kompisar. För att hinna med ett cykelpass packade jag in cykeln och ombyteskläder i bilen. När kalaset började närma sig sitt slut svidade jag om och begav mig ut på en kvällstur. Återigen - storm.

Jag planerade att köra fart runt Västeråsrundan, men motvinden drog ner karaktären. Efter några kilometrar vände jag. Då fick jag rejäl medvind och med det motivation att trycka på. Jag bestämde mig för att köra till Strand. Det skulle bli ca 20 minuter i medvind.

Det blev en riktigt bra tempointervall med en snittpuls på ca 87% av maxpuls och riktigt bra fart, nästan 39 km/h i snitt.

Efter detta vända jag och körde 30 minuter i motvind och med ganska låg kadens innan dagens pass avslutades. Det kändes lite bättre än övriga träningspass sedan vi kom hem från Mallorca.

Jag fortsätter att köra lite kortare pass tills benen "spritter", eller i alla fall fram till nu. På lördag blir det årets första MTB-pass och på söndag en lite längre tur på racern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar