måndag 3 juni 2013

Långtur i skogen

Efter två vilodagar och en förmiddag som mest ägnats åt arbete och kvalitetstid med sonen var det så dags för lite träning. Först var en timmes landsvägscykling inplanerad. Jag trampade på i maklig takt och ägnade främst tiden åt att fundera på om min sittställning var bra eller ej. Efter ca 30 minuter bedömde jag att den inte var tillräckligt bra och flyttade fram sadeln 3 mm och dessutom upp 3 mm. Efter denna justering kändes det bättre. Nu satsar jag på denna till nästa runda och hoppas det ska kännas bra


Väl hemma vid 18.00, pratade jag lite med familjen och bytte skor och plockade fram min MTB-cykel. Nu var det dags för lite cykling med Vännäs CK. Träningen började 18.30 och på plats fanns 10 ambitiösa cyklister. De övriga som kör MTB mest jämt diskuterade en stund och enades om en runda på ca 2 timmar.

Själv har jag ingen aning om var vi är när vi trampar olika typer av grusvägar och stigar. Jag hänger bara på och tänker att det löser sig nog. Dagens runda blev ganska lång och till och från var det riktigt bra tempo. Många i gruppen har för vana att oftast köra ganska lugnt på platten, men trycka på desto bättre i backarna. Det är bra för träningen att få köra naturliga intervaller. För egen del känner jag mig ganska så stark uppför och på platten. Däremot när det blir burkigt och framför allt om det är utför är jag desto sämre. Samtidigt ger det extra bra träning. Det jag tappar utför får jag trampa ikapp uppför. Däremot är det inte ett framgångskoncept på tävling. Jag har därför inga större förhoppningar om någon bättre tid nu på lördag.


I en av de utförslöpor som jag inte riktigt gillar fick jag ett rejält kast som till och med innebar att en av mina skor lossnade från pedalen. Jag lyckades parera kastet men fick direkt ett returkast innan jag åter var på rätt köl - riktigt nära en krasch.

Bara några hundra meter längre fram kör två cyklister i hop och det blir en rejäl smäll. Otroligt nog blev det bara skador på mjukdelarna för cyklisterna. Den ena cykelns hjul mådde dock inte alls bra. Efter bra samarbete kunde dock hjulet böjas till så pass att det gick att cykla vidare in till civilisationen. Nu blir det cykelreparation


Det visade sig efter ett tag att rundan skulle bli längre än planerat och hamna på ca 2 timmar och 30 minuter effektiv tid. Dessutom tog kraschen en bra stund. Allt eftersom blev det mörkare, men aldrig riktigt mörkt.


 Väl framme i Vännäsby tog vi ett sista stopp för att därefter splittras, och var och en cyklade hem till sig. Förutom den oturliga olyckan var det en riktigt bra och varierad runda som gav bra träningseffekt och innehöll många glada och starka cylister.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar