onsdag 5 juni 2013

Med odjur och bror

Sedan måndag morgon har jag känt mig tung i kroppen och i skallen. Det känns som jag har något "tok" i kroppen. Det kan säkert också bidra att det varit mycket arbete, stress och minimalt med sömn på senaste tiden.

Inte har det blivit någon träning i början av veckan heller. Det hade det nog i och för sig inte blivit även om jag känt mig piggare då jag var på föräldramöte för sonen på måndag och på tisdag kväll arbetade Katten så då var det inte heller läge för träning. Dagarna var fulla av arbete. I kväll efter en lång arbetsdag fanns då möjligheten. Katten frågade om jag skulle cykla ikväll och mitt svar blev - Jag borde, men jag vet inte om jag orkar.

Stor seghet i kroppen och allmän trötthet gjorde att det började luta mot ett nej. Då ringde bror och undrade om jag inte skulle hänga på för att köra lite MTB-intervaller. Jag var tveksam, men lovade höra av mig. Efter lite eftertanke så var jag trots allt på. Vid 20.00 rullade vi ned till elljusspåret vid badet för dagens träning.

Efter ett uppvärmningsvarv sa bror att det var dags för en intervall. Han körde först i bra tempo och jag tog för givet att det skulle vara ett varv runt elljusspåret. När varvet gått fortsatte han i samma fart ett varv till. Det visade sig att han planerat 10-minutersintervaller.

För min del gagnar lite kortare intervaller min form bättre, så jag övertygade bror att intervallerna i stället skulle vara ett varv. Han var storsint och gick med på detta trots att hans träningsprogram sa något annat.

Därefter körde vi tre intervaller ggr 5 minuter (ett varv per intervall) med ca 5 minuters rullvila däremellan innan vi bestämde oss för att rulla hem igen.

Förutom intervaller bjöd kvällen på mycket odjur i luften. Vid intervall två lyckades jag i farten dessutom svälja ett av de större odjuren - inte särskilt angenämt. Jag kände hur insekten under hela intervallen åkte upp och ner för halsen och in i munnen innan jag slutligen fick ett tydligt proteintillskott. Jag hatar mygg och andra djur när de bits, inte gillar jag de mycket bättre till kvällsfika.

Sammantaget blev det en timmes cykling med ca 25 minuter riktigt bra tryck. De kortare intervallerna bidrog till att jag hamnade på pulszon 5 en stor del av dessa. Med tanke på "toket" i kroppen kändes träningen helt ok. Det är bara att hoppas att det nu inte kommer surt efter. I stället får vi hoppas att detta leder till ökad form utan sega ben och en tydlig avsaknad av förkylningssymptom.

Väl hemma blev det äggmackor och te, då tilltugget av insekt inte kändes tillräckligt. Därefter var det dags för film med Katten. Hon hade tidigare under dagen sagt att i dag är det som fredag. Fredag innebär chips för Katten, ofta även för mig. Därför har jag nu sett på film och hetsätit chips. Kanske inte världens hälsosammaste, men tur då att jag genomförde ett bra träningspass som kompensation. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar