tisdag 27 augusti 2013

Förändringarnas tid

Nu är det förändringar på gång. Vi närmar oss nya tider. I kväll var det träning med Vännäs CK. Det var en fantastisk kväll, men nu börjar det verkligen närma sig höst.

Halv sju var det 23 grader och två timmar senare 13 grader. Dessutom hade det redan börjat mörkna. Det är bara att inse att kvällarna börjar bli kalla och att det snart är slutcyklat på kvällarna då det blir allt för mörkt. Kanske var detta sista kvällen, denna säsong jag kunde bege mig ut på en cykeltur med kortärmad tröja och korta cykelbyxor, utan att frysa? Ja, troligen är det så.

 Detta blev alltså en av de sista kvällarna på cykeln denna säsong. Roligt då att vädret var fint, solen lyste vackert och vi var ett gäng som ville ha en riktigt bra genomkörare.

Vi bestämde oss för att trampa runt Hössjörundan, en sträcka på ca 50 km, med tre rejäla backar. Det blev en riktigt bra och givande runda med bra fart. Jag fick verkligen trycka på idag för att hänga med boysen som verkar närma sig toppform så här i slutet av säsongen.

Helmersson hade köpt en ny snygg Bianchi. Med tanke på att han var som en gasell uppför och stark på platten undrar jag om det kanske stämmer det han skämtade om - att det det finns en liten motor i cykeln som hjälper till. Ja, hur som helst var han imponerande stark.

Idag blev det nog fartrekord nedför Rödtjärnsbacken. Pulsklockan visade en bit över 70 km/h när det gick som fortast. Jag kör med compact vevparti, och växlarna tog slut. I annat fall hade det gått att trycka upp farten ytterligare.

Det här blev en riktigt trevlig och bra runda och en av de mer givande träningarna med Vännäs CK under denna säsong. Med andra ord en riktigt bra kväll.

2 kommentarer:

 1. Oj vad jag saknar tisdagsträningarna! Jag har varit till läkaren idag (andra gången på två veckor) och de vet inte riktigt vad som gör att jag är så orkeslös och trött. Hoppas på att bli frisk snart, hela sensäsongen har gått förlorad :-(

  /Jonas B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vi har saknat dig. Riktigt tråkigt med sjukdomssymptom som inte vill ge med sig. Ännu surare då du tidigare var skadad. Vi får hoppas att det snart vänder.

   Radera