onsdag 4 december 2013

75 söta

I går kväll blev det ett cykelpass med Skellefteå-Färjestad på Tv:n.

Jag körde på ganska hårt i förrgår och tänker köra i dag också. Därför bestämde jag mig för ett sweetspot-pass som är ganska jobbigt, som är utvecklande, men som förhoppningsvis inte innebär att jag blir allt för seg under resten av veckan.

För att kunna se på ishockey samtidigt som jag cyklar går det inte heller att köra allt för tufft, då den typen av cykling kräver väldigt stort fokus.

Så detta pass innehöll 15 minuters uppvärmning innan jag lade mig på Sweetspot under 75 minuter.
Jag lade mig på 90-92 i kadens, en effekt på 260-270 watt. Efter färdig sweetspot körde jag lugnt i 5 minuter.

Trots att det "bara" var sweetspot blev det ändå lite segt mot slutet av 75 minutersintervallen. Jag höll dock i hela passet, utan större problem.

Totalt blev passet 95 minuter långt med en snitteffekt på 258 watt. Snittpulsen för hela passet låg på 83%.

Tittar vi endast på de 75 minuter jag körde sweetspot blev det en snitteffekt på 267 watt och en snittpuls på 85%. Mot slutet låg jag på 89% av maxpuls, innan jag sänkte trycket de sista fem minuterna.

Igår blev det alltså 75 söta, men fortfarande är jag karaktärstark och håller mig från godis och sötsaker. Något jag hoppas klara ända fram till jul.

Sammanfattningsvis ett helt okej pass. Nu får vi se hur det ser ut under dagens pass.

1 kommentar:

  1. Sweetspot är faktiskt jobbiga pass tycker jag man får ta men ändå inte liksom... Blir trött i alla fall... Bra kört Tomas i vanlig ordning.

    SvaraRadera