söndag 1 december 2013

Gamla, nya och trasiga cyklar

Jag har under året berättat om försvunna, stulna, skadade och trasiga cyklar. När säsongen 2013 avslutades hade jag inga fungerande cyklar kvar. Nu kan vi dock se ett ljus i tunneln.

Jag har omskolat min gamla racer som fått en skada på ramen till trainercykel. Den fungerar mycket bra inom detta område.

Min nya racer med elektroniska växlar är riktigt bra, men växlarna har krånglat. Den har varit på långtur för reparation och har nu återvänt - Nu är inte bara cykeln utan också växlarna i topptrim.


Min MTB som havererade på cykelvasan har nu varit på reparation och den ska nu åter fungera. Sedan får vi se om denna cykel år 2014 blir brukscykel, säljs eller används fullt ut när jag kör MTB.

Min gamla trainercykel är sönderplockad, och den vet jag inte hur jag ska hantera. Men det är inget jag behöver bestämma mig för nu.

Kattens cykel som också havererade i slutet av säsongen har reparerats och är tillbaka i vårt cykelgarage.

Jag har också riktat mina Aerohjul till racern.

Med andra ord är jag snart redo för ny säsong.

Det som kvarstår för min del är att fundera kring är om jag ska köpa en ny MTB 29 eller ej och om jag ska inhandla en tempohoj? Inom en månad är tanken att jag ska ha tagit ställning.

Katten har redan nu bestämt sig för att köpa sin första MTB.

6 kommentarer:

  1. Ahh! Vad finns att fundera på Tomas, TEMPO TEMPO TEMPO!!!
    Hoppas jag, sa han med ett slugt leende ;-)

    SvaraRadera
  2. Båden en ny MTB och en tempocykel såklart! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle vara böjd att hålla med. En stor utgift blir det dock. Men det är klart. Det tillverkas ju nya pengar varje dag.

      Radera
  3. Hoppla! Inte illa alls Tomas kör på. Själv gjorde jag som sagt valet att köpa en 29:A och det ångrar jag inte. Kommer aldrig att cykla i så eländig terräng att det inte går att cykla 29:er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA, en 29 tror jag skulle passa mig bäst. Att det ska vara så burkigt att det inte fungerar är inte troligt. Jag befinner mig nog inte där, för då tar jag mig nog inte hem oavsett cykel....

      Radera