torsdag 16 januari 2014

4 rejäla tjugor

Inför dagens träning var jag tvungen att förbereda mig ordentligt. I och med att min skadade vad börjat spöka, så körde jag på samma sätt som när jag höll på med rehab under förra våren. Det innebar både noggrann stretching, massage innan träning och slutligen tejpade jag kinesiotape enligt anvisning. Innan träningen började drog jag också på mig stödstrumpor. Otroligt skönt - Vaden kändes genast mycket bättre.

Nu när det börjar bli valtider bestämde jag mig för att i dag satsa på block. Jag valde dock varken höger- eller vänsterblocket utan satsade bredare än så. En typ av helgardering...

Träningen delades därför in i 4 olika block på vardera 20 minuter. Block 1 och 3 började kring sweetspot och avslutades ovanför tröskel. Det blev alltså en kontinuerligt stegrande intensitet. Block 2 och 4 kördes i helt jämn intensitet motsvarande sweetspot.

I dag var det riktigt skoj då jag inte hade ont, jag kände mig stark och känslan i kroppen var bra.

Block 2 och 4 kördes på 267 watt. Målet för block 1 och 3 var att hamna på ett snitt motsvarande 300 watt. Det blev 298 watt i block 1 och 301 watt i block 3.

Block ett började jag första delen på ca 270 watt och ökade kontinuerligt för att avsluta på ca 330 watt. Block 3 blev tuffare då jag började på 260 watt men hade en kraftigare höjning av intensiteten och låg på 350 watt mot slutet.

Totalt blev det i alltså 80 minuters trampande på de fyra blocken och ett snitt på 283 watt. Snittpulsen för hela passet hamnade på 85% av maxpuls.

På de tuffare blocken trycktes pulsen upp riktigt bra. Som högst blev det 97% av maxpuls då jag i tredje blocket avslutade med att sista minuten höja intensiteten till 352 watt. Om vi inkluderar denna minut och lägger till minut 16-19 i samma block blev snittpulsen för sista femman 93% av maxpuls.
Här har vi pulskurvan för block 3 och 4. Såg liknande ut för block 1 och 2 men med något lägre puls.

Totalt låg jag i högsta pulszonen under 12 minuter. Resten av träningen låg i näst högsta pulszon.

Roligt att vara tillbaka. Ett riktigt bra pass på alla sätt och vis. Nu hoppas jag det fortsätter så här.

Nu hoppas jag bara att vaden håller sig i schack och så fortsätter vi att trampa på.

3 kommentarer:

  1. Det där lät som ett riktigt tufft pass

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det. Men man måste ju passa på när man för stunden känner sig pigg. Jobbigt blev det. Nu är jag trött i benen.

      Radera
  2. Kan bara hålla med föregående talare! Mustigt pass!

    SvaraRadera