onsdag 26 mars 2014

Long time - No Sleep

Jag har verkligen ett roligt och stimulerande arbete, vilket gör det lättare att hantera att arbetet också kräver mycket arbetstid.

De senaste veckorna har dock arbetsbördan varit väl stor. Inte så att jag känner mig väldigt stressad och utarbetad, men däremot har familjeliv och sömn fått stryka på foten.

Jag är verkligen tacksam att jag har en förstående sambo, som accepterar denna arbetsmängd - vilket i perioder är en förutsättning i den roll jag har. Det är inte bra på något sätt - men ibland finns inga alternativ. Sedan vet både hon och jag att det kommer tider då situationen är mer lätthanterlig.

Att som nu arbeta hela dagen och dessutom varje kväll från att barnen lagt sig till efter midnatt blir tröttsamt efter ett tag. Nu har det sett ut så i drygt två veckor och dessutom har helgen krävt arbete.

Det innebär att jag ligger på 4-5 timmars sömn varje natt. Jag kräver inte så mycket sömn, men detta är alldeles för lite. Det är så att tröttheten har tagit mig i sitt grepp.

Jag ska in i det längsta försöka undvika detta scenario
Det gäller att jag orkar hålla ut tre dagar till, så hoppas jag få vila på lördag. Sedan blir det hektiskt söndag och måndag. Därefter är det Mallis som gäller. Visst blir det även den del arbete då jag är där, då det inte går att släppa mailen etc - men planen är att det allra mesta ska handla om cykling.
Oturligt nog verkar vädret inte bli det bästa. Det fungerar ju ändå, men nog vore det skoj med lite sol.

Efter "Mallis" ser möjligheterna bättre ut att åter få en "normal" arbetssituation.

För övrigt rullade jag en timme i dag och det kändes inte alls bra. Kropp och knopp är trött och strävar efter sömn - då är den inte laddad för någon vidare kvalitetsträning. Jag tror dock att det ändå var bra att få röra på benen.

2 kommentarer:

  1. Var försiktig nu Tomas så du inte spränger dig för din egen skull...
    Sömnen prioriterar jag högst upp på listan för det är den som ger kroppen
    största återhämtningen utan den blir det inte bra. Jag förstår att du måste arbeta
    "in tid" för att kunna cykla på mallis men jag skulle nog prioritera sömn framför allt
    annat för annars orkar inte kroppen å då smäller det!
    Annars kan jag bara önska er trevlig resa och jag ska göra en soldans till
    solgudarnas ära så ska du se att ni får soool därborta ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt Mazze. I bland går det dock inte styra över förutsättningarna, utan det är de som styr. Men jag planerar att återta kontrollen inom kort.....

      Ska jag komma ur detta som i bland inträffar är det inte möjligt att ha det arbete jag har, så just nu är det bara att hantera frågan.

      Sedan måste man självklart vara rädd om sig och inte ligga på minussömn över tid.

      Radera