onsdag 19 mars 2014

Stressad över en tröskel och lite trött

Under tisdagen trummade jag vidare på samma sätt som SM-slutspelet i ishockey. Något spännande varje dag, men med olika kvalitet och framgång.

För egen del känns det som jag hela tiden går åt rätt håll och jag hoppas det fortsätter så.

För detta träningspass tänkte jag att benen nog skulle vara döda utifrån det "mördarpass" jag genomfört dagen innan. Efter en lite länge uppvärmning visade det sig dock att benen var förvånansvärt krispiga.

Jag valde därför att köra 30-15 intervaller under 6 minuter. Det innebar hårdkörning i 30 sekunder och därefter mycket lugnt i 15 sekunder.

Efter en minuts lugn cykling blev det en 25 minuter lång stressad tröskel. Under denna låg jag och pendlade mellan 330 och 340 watt och mot slutet var det riktigt jobbigt. Det blev i snitt 87% av maxpuls under tröskeln och mot slutet en bit över 90%.

Därefter blev det sweetspot en stund innan passet rundades av efter en dryg timme.

Snittwatt för hela passet hamnade på 311, kadensen på 99 och snittpulsen på 82%.

Jag lägger ännu ett bra pass till handlingarna....
Börjar bli lite trött av en hektisk tillvaro. Tur vi har kaffe som piggar upp.
Arbetsveckorna just nu är extrema och det brukar bli så när en utlandsresa närmar sig. Det gäller att först arbeta de vanliga arbetstimmarna på 45-50 timmar och sedan lägger man till att ledighetsveckan ska arbetas in. Därför innehåller förra, denna och nästa vecka extremt många arbetstimmar. I mitt arbete finns inget annat sätt att lösa frånvaro (åtminstone har inte jag hittat den) än på det sättet. Däremot finns otroligt många andra bra saker i arbetet som väger upp den bristen. Det är också helt klart värt det så att jag kan fortsätta med mina otroligt givande och roliga cykelresor.

Då en del av arbetet sker på kvällarna och ofta sent in på natten börjar jag nu bli lite trött. Jag hade tänkte köra en träning under onsdagen, men utifrån vad jag nyss beskrivit är det nog bättre för kroppen och knoppen att vila från träningen. Istället blir det lite arbete.....

Då är planen att ta nya träningstag i morgon torsdag.

För övrigt är det nu bara 12 dagar kvar innan vi reser mot Mallorca!

9 kommentarer:

  1. Ojj! Va mycket du jobbar Tomas! Men jag förstår dig bara var försiktig så du inte kör slut på kroppen å åker på någon infektion eller nått annat skit. Klokt att vila bort tröttheten för annars blir den lätt katalysator för en sån där elak förkylning bara... 12 dagar, suck! Vad är väl Mallis om om inte alldeles underbart cykelvänlig... Suck! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA, det finns helt klart en risk. Framför allt inför utlandsresor och andra arbetstoppar då det är svårt att få in tillräcklig vila. Jag försöker balansera tillvaron, men inte är det helt lätt.

      Alldeles underbart var ordet.....

      Radera
  2. Vad kör du för intensitet på uppvärmning o nedrull. Jag kommer aldrig i närheten av dina snittwatt på mina pass då uppvärmning, nedrull och lugnare perioder mellan intervallerna drar ned snittet rätt mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anledningen till att snittet blir högt är att jag kör uppvärmning på ganska bra intensitet. Sällan lägre än 260 watt. Dessutom kör jag sällan längre uppvärmning än 10 minuter. Vid nedrull sänker jag intensiteten successivt, och oftast kör jag riktigt lugnt bara några minuter. Vet inte om det är helt smart för återhämtning etc, men hittills har det fungerat för mig.

      Radera
    2. Ja det var hög intensitet på uppvärmnngen. Måste ju vara gränsfall på om man får kalla det uppvärmning om man kör på den intensiteten ;-)

      Radera
    3. Tur det är ett fritt land....

      Ska väl också säga att jag brukar börja där - är benen döda kör jag på lägre intensitet under uppvärmningen, och också längre tid. Det brukar också innebära att det då inte blir ett särskilt intensivt pass när själva träningen börjar.

      Radera
  3. Då har jag en fördel, cykelpendligen hem tenderar alltmer att bli uppvärmning till trainern ;-)
    Perfekt! Kommer in i garaget precis lagom uppvärmd 10-15 minuter på pendlarhojen. På med pulsbälte och cykelbyxa samt skor kör! Oftast så! Fungerar perfekt för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte helt fel med naturlig uppvärmning.

      Radera
  4. Kan med andra ord göra som Tomas å börjar oftast ganska högt på "uppvärmningen".

    SvaraRadera