söndag 4 januari 2015

Jag hade rätt, och ensam hemma

Idag har jag mest varit ensam hemma. Har dock sluppit inbrottstjuvar som jag behövt försvara mig mot (Vet inte om det är bra eller dåligt om du förstod den referensen eller ej!?).

Tanken var att jag idag skulle trampa vidare på mina två hårda veckor. Då det var distans/sweetspot på programmet tänkte jag köra träning till slalom åk 1, längd D, längd H och slutligen slalom åk 2. Planen stöp dock ganska snabbt då jag var allt för morgontrött och steg upp först 10.00. Samma minut som slalomen började. Det blev till att revidera planen. 
Sirap hade visst många kompisar idag!? (foto Sanne Ponga)
Ja, om sanningen ska fram blev det inte så mycket revidering. Jag började istället träningen till damernas längd. Vid det här laget var Katten på väg till Umeå för en hundträff och sonen var hos en kompis.

När jag trampat på i 65 minuter var det dags för paus, då sonen skulle komma hem för lunch. Vi åt lunch tillsammans och när sonen åter left the building trampade jag vidare i ytterligare 80 minuter då slalomen avslutades. 

Jag hade i min träningsplanering bestämt mig för att träna 3 timmar, men jag hade nu 35 minuter kvar. Jag fyllde på vatten och lufsade tillbaka till cykeln. Man kan ju inte ge upp med så lite träning kvar. Har man bestämt tre timmar så har man. Har man dessutom klarat sig nästan ända fram så är det bara att ta tjuren vid hornen.

Hur det kändes idag? Ja, nog var det lite segt. Benen var trötta redan vid start, men det blev i alla fall bättre efter en stund. Trots att jag inte körde hårt tog tiden ut sin rätt och jag blev ganska sliten. 

Totalt blev det alltså 3 timmar och med en snittwatt på 255. Jag körde en timme i distansfart och 2 timmar i sweetspot. Under sweetspotdelen blev det en snittpuls på 82%.

Lagom till avslutat träningspass kom både Katten och sonen hem.

Ja, även denna följde med hem.
För övrigt hade jag rätt i går när jag i samband med att bloggen fyller två år skrev:
"Allt eftersom har fler och fler hittat till min sida och i dag ligger snittet på ca 300 läsare per dag, och dagar med lite mer klatschiga namn på inläggen mer än det dubbla. Mer positiva rubriker brukar ge minst antal läsare. Stämmer den tesen, kommer exempelvis få läsa detta inlägg." 

.. och stämde gjorde det. Fram till nu har bloggen bara 178 läsare detta dygn, vilket då alltså bara är ca hälften av snittet för en dag. Tesen bevisad!?

I kväll sover sonen borta hos en kompis och jag och Katten får klara oss själva. Vi får hoppas det går bra.

4 kommentarer:

 1. Vi har ju hunden som roar oss, så vi klarar oss säkert tills i morgon då sonen kommer hem igen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog en fantastisk underhållning......

   Radera
 2. Jag läser alltid dina blogginlägg! Engagemanget varierar dock :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt med trogna läsare... Jag gissar att engagemanget är högst när det är detaljerad träningsstatistik..

   Radera