lördag 11 april 2015

Mallorca - Pavé och cyklister får inte cykla i bredd!

Efter att ha lämnat Katten vid buss 21 och hemresan till Sverige var det igår dags för mig att packa ihop alla mina saker. Det var nämligen dags att checka ut från dubbelrummet med havsutsikt till enkelrummet med utsikt mot bakgatan. Ja, det är så det ska vara. Är man själv är det inte så noga.

Det blir ju en hel del grejer som ska fixas och bäras när man är borta så här pass länge, så jag hoppades att jag direkt skulle få checka in när jag lämnade in rumsnyckel 411, men så var inte fallet. Det är högtryck på hotellet och incheckning var 14.00.

Jag fick lämna mina grejer, byta om på toaletten och ta en cykelrunda medan jag väntade på min ”tur”.

Denna dag blev det en runda inåt landet utan tydligt mål. Jag cyklade mest och svängde in där jag tyckte det såg roligt ut. Så fortsatte det hela rundan tills jag åter var hemma efter drygt 3 timmars cykling.
Fin natur, bra vägar, fint väder och bergen i fjärran
Jag fick under min tur vara med om många fina vägar jag aldrig tidigare cyklat på, smalare vägar än vad jag trodde fanns och mycket mer.

Vägen upp mot Alaró var något alldeles extra. Den var så smal att jag för första gången såg en skylt där det stod att man borde tuta i svängarna.
Nu väntade riktigt smala vägar, så då fanns en lämplig skylt uppsatt
Längre fram såg jag en skylt till som var ny för mig. Den uppmanande cyklister att inte köra i dubbla led då vägen var för smal.
Smalt så det förslår.
Jag fick också stanna fyra gånger på denna sträcka på 8 km för att två bilar möttes, och det gick ju inte. En bil fick varje gång backa tills det hittades en kort bredare avfart etc.

Helt plötsligt var jag framme vid pavé. Inte heller det har jag förut sett på ön. En skylt fanns uppsatt, och jag tolkade det som att denna vägstump var sparad utifrån en historisk aspekt. Hur det riktigt hängde ihop fick jag inte klart för mig då min spanska är för dålig.
Tur det inte var så lång sträcka. Riktigt vassa stenar på pavén
Förutom smala och spännande vägar var det också rejält kuperat i området och jag tog och provade benen i några av backarna. I övrigt körde jag ganska så kontrollerat under dagen.

Det fanns också flera fina och mysiga byar i området, och även här var vägarna smalare än vanligt.
Det var inte enkelriktat här!
Även i dag blev det lite cykling, men bara lite. Jag rullade endast drygt 90 minuter. Egentligen inte för att jag känner mig trött och seg, men det är förhoppningsvis många cykeldagar kvar här på Mallis. Planen är att jag även i morgon cyklar, men jag vet ännu inte hur länge och hur hårt. På måndag blir det inte en meter cykling. Sedan kommer tolv taggade cyklister från Vännäs CK. Vi ska då cykla tillsammans under sju dagar med många timmars cykling, och inte brukar det heller gå helt lugnt. Därför är jag nu lite försiktig med att köra allt för hårt och allt för länge. Jag har redan nu trampat 31 timmar på sju cykeldagar och bara haft en vilodag, så nog måste jag vara lite försiktig.

Vad jag gjort när jag inte cyklat? Återkommer med det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar