lördag 2 januari 2016

Sprängämne på väskan och försenat flyg

Så efter gårdagens terrorstämpling på flygplatsen i Umeå var det idag dax att åka vidare till Gran Canaria.

Väl framme vid säkerhetskontrollen fanns en viss oro för att bli stoppad även idag. Jag höll därför extra koll på min väska och den ansvarige för att kolla väskans innehåll. 

När väskan åkt genom scanningen tittade jag på säkerhetskillen, som tittade upp. Han backade tillbaka väskan och svabbade en gång till. Han kallade till sig en kollega. De tittade på skärmen och sedan upp mot mig och Melvin som stod där. Efter en stunds funderande viftade han till med fingret, och säkerhetspersonal vid bandet clearade väskan.

Det är bara att inse att väskan på något sätt är kontaminerad. Jag tig mig trots allt igenom.

Framme vid gaten fick vi veta att planet var försenat. Detta av ett mycket underligt skäl. Det var så mycket trafik i luften att det saknades plats och det fanns inte heller någon landningstid på Gran Canaria.

Ingen visste när det skulle bli en ledig sluttid. Till slut var det dock dags, ca 90 minuter försenade.

Själva flygresan gick kanon och resväskor o cyklar dök upp snabbt på flygplatsen. 

Sedan var det dax för nästa utmaning - transfern. Jag hade sedan tidigare bokat Transfer, men då vi har med oss cyklar hade vi under hela veckan haft kontakt med transportören för att säkerställa det praktiska och kostnaden. Av någon anledning blir det nämligen alltid problem med transport och cykel på Gran Canaria. Undantaget är ordinarie flygbussar, men de stannar inte vid det hotell vi bokat. 

Framme vid luckan för transfern så fick vi efter lite kaos och irritation på cyklarna en lapp och en beskrivning vart vi kunde hitta bussen. 

Väl framme vid bussen höll chauffören på att svimma när han såg våra tre cyklar. Detta trots att det fanns gott om plats för bagage. Chauffören ringde till samordningsstället för att ifrågasätta att vi skulle få åka med. Efter lite dialog visade det sig tills hans besvikelse att det var så.

Vi lastade på vårt bagage och satte oss i bussen.

På grund av det försenade flyget hade vi nog missat ordinarie transfer. Vi fick nämligen sitta i bussen väldigt länge innan det var dax för avfärd. 

Det blev 60 minuters väntan innan bussen rullade mot Sonnenland där vi ska bo. Sonnenland ligger alldeles bortanför Maspalomas, och det är första gången vi bor där. 

Det rullade på bra fint under timmen till hotellet. Snabb incheckning, middag och sedan upp på rummet. Hotellet verkar riktigt bra, även om det är svårt att utforska så här i mörkret första kvällen.

Nu 21.30 börjar vi packa upp och installera oss på rummet. Vi har inte gjort mycket idag, men en hel dag på resande fot har helt klart satt sina spår. Alla är rejält trötta, men med lite vila är vi nog på i morgon.

Utsikten från vår balkong känns helt okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar