fredag 1 januari 2016

Misstänkt vara terrorist på flyget - bombmaterial i mitt handbagage!!!

Ikväll var det dax för en flygtur från Umeå till Stockholm för att i morgon åka vidare till Gran Canaria.

Vi åker jag, Katten, Melvin och bror med hela sin familj. Första delen blir en blandning av familjesemester och cykling medan andra delen då jag blir kvar själv har fokus träningsläger.

Redan idag kunde dock resan tagit slut!!

Melvin sa att han skulle bli stoppad i säkerhetskontrollen som han brukar. Det gick dock bra, precis som för alla andra.

Så kommer en vakt med en väska och frågar vems det är. Det visar sig vara min.

Vakten sa att de skulle göra en slumpvis kontroll (jag fick senare höra att den inte var slumpmässig). 

Så började de stryka vätskor och sedan specialremsor över väsKan. De var inte nöjda och det blev ny kontroll med andra attiraljer.

Melvin frågade vad de gjorde. Jag skämtade om att de nog hittat material för bombtillverkning eller farlig gas i vätskan.

Efter ett tag kallas ytterligare en person via telekomradio till min vätska.

Vakten berättar att de funnit substanser för bombtillverkning!!!!

En person skulle komma och ställa frågor

Jag undrade verkligen vad det handlade om, och började samtidigt inse att risken fanns att missa flyget. Vakten sa dock att de tills vidare skulle hålla planet.

Det drog ut på tiden, men till slut kom det en man som ställde frågor kring vad jag gjorde, hur ofta jag reste, vart jag skulle, om jag packat väskan själv mm.

Ett protokoll skrevs och han berättade att de hittat två ämnen som används vid bombtillverkning. När de kollat hela väskan och inte hittat något fick jag trots allt gå.

Kanske hjälpte alla mina cykelgrejer? Han som kollade upp mig hade nyss varit på Gran Canaria och cyklat. Han visste nog att alla cyklister är trevliga och ärliga människor?!

Nu finns jag dock i rullorna som tänkbar terrorist!! Sedan får vi se om det blir stopp i morgon bitti också då vi åker vidare. Hoppas jag...

Hur ämnena hamnat på väskan? Ingen aning. Jag vet dock att jag inte planerar att spränga något. Hade inte ens nyårsraketer.

Det positiva var att det inte blev någon dötid i väntan på flyget, och jag han också med rätt flyg. Sedan fick jag lära mig lite mer hur de jobbar kring farligt stuff.


2 kommentarer: