torsdag 2 juni 2016

Stockholm 4-dagars

Efter två bra utbildningsdagar kring elevhälsa ställer jag nu om mot cykling.

I morgon startar nämligen Stockholms 4-dagars. Ett etapplopp med tävlingar varje dag från fredag till måndag. Sedan ingår också varje tävling i Sverigecupen Masters.

Tyvärr har jag förkylningskänningar, men jag hoppas kunna somna tidigt i kväll och genom mirakelsömn och några medikamenter göra mig fit for fight.

Om det blir start som jag önskar är det i morgon första deltävlingen, Arlanda Test track race. Loppet går på en helt avstängd motorövningsbana söder om Arlanda. Banan är ca 2,4 km lång och genomförs som varvlopp. Totalt är det bara 10 varv, så det lär bli mycket hårt och intensivt.

Jag har aldrig tidigare kört varvlopp av den här typen, så mycket handlar om att se och lära, även om jag självklart ska göra det jag kan för en bra placering. Blir också lite spännande att prova något nytt.

Totalt deltar ca 90 cyklister i min klass, så det lär bli mycket gemenskap på banan. Det som känns positivt är att jag vet att vi inte har möten med bilar, vilket jag brukar tycka är lite otrevligt när det är tävling.

Start sent i morgon kväll, så jag har hela natten och i morgon på mig att få bort förkylningen.

Redan lördag morgon är det sedan dags för nästa deltävling. Denna gång är det Kringeltempot i Södertälje. På förhand den deltävling jag har störst möjligheter att placera mig bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar