torsdag 28 juli 2016

SM - Frustration i kroppen när beslutet är taget

Ja, då var beslutet fattat. Jag startar inte i SM i morgon och det linjelopp på 120 km som äger rum. Men inte känns det optimalt. Frustrationen och ångesten finns där i kroppen.


Att aktivt välja att hoppa över en SM start när jag är på plats var ett riktigt svårt beslut att ta. Särskilt då det gått allt bättre på linjeloppen under säsongen, och förra helgen lyckades jag vara först i bra konkurrens.

Men argumenten för att satsa allt på lördagens tempolopp övervägde trots allt i slutändan. Åtminstone innan de båda SM-loppen genomförts. Sedan är det ju alltid lätt att vara efterklok. Mina huvudskäl till mitt val hittar du i mitt tidigare inlägg:

Jag vet att jag kommer att ångra mig om inte tempoloppet på lördag går bra. Det gäller oavsett om det är kroppen som inte känns bra, det blir någon incident eller cykeln havererar. Endast ett riktigt bra lopp kan få mig att på lördag eftermiddag känna att jag valde rätt. Sedan tror jag mig veta att chansen ökar att det blir ett lyckat tempo om jag hoppar morgondagens linjelopp. Vi får se om den teorin stämmer eller inte.

I grunden har jag som många av er vet mycket större chans att få till en bra placering på tempot, men jag vet också att om det blir kört som jag önskar på linjen hade chansen funnits även där.

Men nu är beslutet fattat. Jag hoppas att jag kan få till en hyfsad känsla när jag står och tittar imorgon och inte är med och gör upp om det. Jag hoppas också att de cykelförberedelser jag tänker genomföra i morgon inför lördagens tempo gör att jag är på tårna när tempot rullar igång. Sedan finns förstås alltid oron för materialfel där, men där är det svårt att göra något. Det är bara att hoppas på det bästa.

Nu är alltså allt fokus på lördagens SM-start och sedan satsar vi vidare mot Nordiska Mästerskapen nästa helg.

Jag återkommer i morgon kring SM-loppet som avgjorts, hur jag förberett mig och hur jag ser på mina möjligheter på lördagens SM-tempo.

8 kommentarer:

 1. Helt rätt beslut! Tänk om du skulle köra linjen o sedan bli fyra på tempo. Då skulle de verkligen fundera på vad det kunnat bli om du satsat allt på tempot där du har din största chans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det bror. Med ett misslyckat tempo kommer jag tänka annorlunda. Men det går ju aldrig veta säkert vad som är rätt.

   Radera
 2. Det är mänskligt att ångra sig när man vet vad man inte visste när man gjorde beslutet (som kanske inte blev det bästa öjliga) - och i vanliga fall vet man inte vad man inte kunnat vet

  Det räcker att man gör det bästa möjliga beslut med ett klart huvud utan att kunna spå i framtiden.

  Lycka till i tempoloppet!

  SvaraRadera
 3. Du gjorde rätt där med basta!!!
  Kör nu utav bara h-vete imorgon Tomas!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas vi på det. Ska köra vad som går. Du också😊

   Radera
 4. Har själv avbokat Sunne och NM. Åker hem hämtar upp dottern i Stockholm.
  Det blir familjen framför en vecka i ensam i Sunne känns helt rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som känns rätt är alltid rätt. Kör snabbt nu lördag o söndag och sedan sköter du om familjen.

   Radera

Min blogglista