fredag 29 juli 2016

SM - I morgon smäller det

Idag har jag tittat på cykling. Både på förmiddagen och på eftermiddagen då min egen klass körde SM i linje. Helt klart en speciell känsla att stå vid sidan av. På något sätt känns det ändå som ett bra val.
Några av cyklisterna vid en av de 10 varvningarna

Jag har också cyklat 45 minuter för att väcka kroppen efter tre dagars vila. Tyvärr var inte kroppen helt lättväckt, men jag hoppas den vaknat till i morgon.

Det blev hur som helst lugn cykling med några fartökningar då kroppen som sagt svarade sådär.

Jag har höga mål i morgon, så det vill till att kroppen är piggare än i dag och att övrigt går min väg.

Jag kan konstatera att alla i toppen av Sverigecupen är på plats och att alla liksom jag stod över linjeloppet i dag eller körde några varv som preparé. Det finns också några andra farliga namn som brukar cykla Sverigecupen som för varje tävling placerat sig allt högre upp och på slutet varit extremt nära pallen. Detta innebär att det finns 5-6 konkurrenter som jag tidigare cyklat mot som kommer att bli svåra att tas med.

Sedan är det flera andra med på startlinjen som inte varit med i Sverigecupen i år. Åtminstone 3-4 av dessa cyklister är riktigt starka och har visat upp bra resultat utanför Sverigecupen.

Sammantaget innebär det att jag behöver ha en bra dag för att komma topp 8. Jag har dock ännu högre mål och satsar på att vara topp 5.

Sedan vet jag att om jag verkligen har dagen och allt går med mig skulle jag kunna nå pallen, även om det blir extremt svårt.

Jag vill verkligen göra mitt bästa lopp för året, och vet då att det krävs många watt och hög fart. Skulle det inträffa får jag ta den plats jag får, och då borde den i alla fall vara ganska så bra. Det går ju inte att påverka hur andra cyklar. Jag skulle dock inte tacka nej till en pallplats.

Ett litet orosmoment som jag försökt förtränga är att jag började bli lite förkyld för fyra dagar sedan. För varje dag har jag fått lite mer känningar och idag kändes det som att kroppen började påverkas. Även Katten har börjat få förkylningskänningar. Jag har bestämt mig för att det är psykiskt och att jag egentligen inte är förkyld, men jag börjar tveka. Jag hoppas dock att det inte ska påverka allt för mycket, bara det nu inte blir sämre.

Med en frisk kropp och utan tekniska problem med cykeln lovar jag att ge precis allt jag har i morgon. Jag startar 14.21.

2 kommentarer:

Min blogglista