måndag 15 maj 2017

Tempohojens inställning

Efter en heldag med Barn- och utbildningsnämnden bar det av hemåt. Katten skulle på cykelträning i Umeå, så jag och Melvin blev ensamma hemma. Ja, sedan åkte Melvin till en kompis, så var jag själv.

Jag bestämde mig för att det fick bli en kortare runda med tempohojen för att kolla de nya inställningarna jag provat vid två tillfällen.

Nu vid tillfälle tre var känslan ungefär densamma som tidigare. Sittställningen kändes i grunden bra, men jag gled fram lite väl mycket, särskilt utför. Sedan var det jobbigt för nacken.

Jag rullade som sagt väldigt kort, så det blev endast 20 km. Lugnt större delen förutom två kortare hårdkörningar.

När jag kom hem beslöt jag mig för att göra några justeringar. Jag vinklade upp sadeln lite och jag höjde åter sittställningen. Dock inte lika mycket som jag sänkt, utan nu är cykeln ca 1 cm lägre fram än vad den var innan jag började min utprovning. De senaste rundorna har jag provat att sänka 2 cm, så detta blir alltså en gyllene medelväg.

Nu ska jag prova några gånger och se om det ska bli detta som gäller, eller om jag får återgå till min ursprungliga inställning.

En stund efter att jag cyklat klart kom Melle hem igen och så vi fick större delen av kvällen tillsammans. När Melle så skulle sova kom Katten hem från sin trevliga cykelträning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar