tisdag 16 maj 2017

10 tuffa varv med tävlingsinslag

Efter en full arbetsdag hetsade jag hem och bytte om. Sedan var det raka vägen till Team Sportia i Umeå som gällde. Där skulle vi nämligen träffas för den 3:e av 4 gemensamma träningar med Vännäs CK, Gimonäs CK, Sävar CK och Obbola CK.

För dagen var vi ca 20 cyklister som rullade i väg. 12 km lugnare cykling tills vi nådde fram till vår runda för dagen.

Upplägget var att rulla en bana på ca 2,7 km och se vem som kom först till en tänkt mållinje. Sedan skulle det upprepas 10 gånger. Helt klart upplagt för att bli trött. Särskilt om man körde offensivt.

Första varvet gick inte så hårt förrän sista kilometern. Nu var de flesta samlade och jag låg långt bak. En nittiogradare och sedan spurt. Jag tryckte mig förbi många men landade först fyra.

Jag insåg att så mycket bättre skulle det nog inte bli om jag inte körde offensivare. Sedan skulle det förstås ge mer också om det blev mer av smällkaramell under varven.

Varv två maxade jag ur med ca en kilometer kvar och gick solo i mål. Det var helt klart jobbigt.

Nästa varv provade jag samma sak, men nu fick jag med mig en cyklist. Han låg i rygg den sista kilometern och nu fick jag maxa hela vägen över mållinjen, men lyckades hålla undan. Ännu jobbigare.

Jag fortsatte med mitt upplägg. Om inte annat gav det bra träning. Denna gång fick jag med mig fler cyklister och några spurtkanoner, så nu blev jag trea.

På fjärde varvet lyckades det igen.

Ja, så fortsatte det med att jag körde offensivt, samtidigt blev benen segare och segare.

En liten lagkörning blev det också varv 6. Christofer gjorde ett utbrytningsförsök med en dryg kilometer kvar. Jag låg då först i klungan och lät honom gå. Avståndet blev för stort för att någon skulle kunna gå ikapp. Till slut blev det fart i klungan och jag tog rygg och låg trea. Med lite mindre än en kilometer kvar gjorde jag ett ryck och kom loss och rullade in som tvåa. Stark insats av Christofer här.

Överlag var det många starka insatser och bra tryck i många pedaler. Bra cyklister här i norr.

Totalt blev det en timmes hårdkörning inklusive transporten mellan varje intervall. Intervallerna tog drygt 4 minuter. Under den timme vi rullade runt, runt landade jag på en normaliserad effekt på 361 watt. Det inkluderade alltså ungefär 15 minuter då vi inte cyklade alls eller bara rullade, så det blev en hel del hårdkörning.

Helt klart en mycket bra och trevligt träningspass, och kroppen kändes helt okej. Sedan behöver jag utveckla både klippet, det tekniska och min spurtförmåga. Inget av dessa är mina starka sidor.

Efter hårdkörningen rullade vi tillbaka till Team Sportia. Där bjöd de på fika och det blev ett trevligt eftersnack.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar