tisdag 15 augusti 2017

7 havererade däck, DNS och jaktstart

Efter katastrofhelgen på Nordiska då alla däck förstördes hade jag igår lite arbete att göra.

Men först började jag med att tvätta tempohojen och alla hjulen. Samtidigt tvättade Katten sin MTB och även min MTB som hon tyckte det var synd om. Den var inte tvättad på evigheter.

Ja, sedan var det däckbyte som gällde. Totalt blev det till att byta ut 7 däck. Det blev en dyrköpt helg i Danmark, så kanske var däckfrågan bara en liten marginal. Dock surt att kassera så många däck och slangar.

Nu är det dock splitternytt på nästan alla hjul. Vi får hoppas det håller mig från punkteringar ett tag framöver.

I övrigt tänkte jag också träna igår, men när det var dags kände jag mig helt kraftlös och ur balans. Så det fick bli en DNS.

Känslan i kroppen har inte varit bra idag heller. Men jag pallrade mig ändå ned till vår gemensamma tisdagsträning.

Efter lite uppvärmning stod det intervaller runt Västerås på programmet. Varje intervall 5 km och vi startade med ca 20-30 sekunders mellanrum och försökte hinna upp varandra. Vi var 7 stycken som antog utmaningen och alla kämpade på bra.

Totalt blev det fyra intervaller. Benen och kroppen kändes sådär. Men det blev ändå helt okej. En snittfart på en bit över 41 km/h per intervall med tre stigningar under de 5 km. Visst hade jag hoppats på lite högre effekt, men jag var åtminstone väldigt jämn i mina intervaller. Började med 7.09 och följde upp med 7.06, 7.07 och 7.07. Katten var med och körde idag och hon gjorde det mycket bra.

På torsdag är det dags för lite fler intervaller och då hoppas jag kroppen är lite piggare.

2 kommentarer:

 1. Trevlig blogg du har Tomas. Och trevligt att följa en cyklist från norra Sverige som trots det geografiska läget kan hålla hög klass på cykel. Jag är ursprungligen från Piteå numera boendes i Stockholm och på den tiden jag var aktiv så fanns det massor med tävlingar i Norrbotten, Västerbotten och ner till Sundsvall vilket det tyvärr inte gör längre så det är riktigt bra gjort av dig att du orkar ta dig söderut och tävla så mycket som du gör.

  Kollade på Cykel EM i Danmark, det var också en regnig dag, noterade att proffsen och elitcyklisterna som deltog där också drabbades av många punkteringar. Så man kan undra vilken typ av vägbeläggningar de har i Danmark, verkar inte vara samma som vi har i Sverige.

  Kör hårt och hoppas du kommer i form till VM.

  mvh, Bengt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bengt! Ja, tyvärr är det tuffare att vara cyklist här i Norrland då det är väldigt få tävlingar. Det gör det svårare att bli konkurrenskraftig och kräver mer utifrån resor mm. Är faktiskt ganska stolt att jag kan fixa detta på ett hyfsat sätt, trots dessa delar.

   Ja, vägbeläggningen i Danmark lämpar sig helt klart inte för cykling. Åtminstone inte när det regnar.

   Tack!!

   Radera