lördag 23 september 2017

Cykel med SM-vinnare och bjudna på kaffe bara för att vi var cyklister

Efter gårdagens fullfartscykling stod det idag distans på programmet. Vädret skulle vara bra, sällskap och kaffe på vägen. Med andra ord var det trevligheter att se fram emot.

Två av tre delar slog in. Som vanligt var det vädret som havererade. Istället för fint väder blev det en hel del regn och det var inte heller så varmt. Men trots det var det trevlig cykling och bra fika.

Vi rullade i dag via Mosjö till Hörnefors och tillbaka via Hössjö.

För dagen var det jag, Tjäder och Erik. Dessutom en ny bekantskap, Oskar Norum som för övrigt är en av Sveriges bästa skoterförare. Så det blev en hel del snack kring skotertävlingar när vi hade kaffepaus.

Till skillnad mot de tre senaste rundorna gick det väldigt lugnt från start i dag. Sedan rullade det på lite snabbare, men intensiteten var inte hög någon del fram till Hörnefors.

Där blev det en ovanligt lång paus. Det berodde både på att vi hade så trevligt, men också att vi försökte återfå lite värme då vi var helt genomblöta.

När vi skulle köpa fika på Hörnefors Vägkrog sa de att vi inte behövde betala för kaffe och måltidsdryck. Självklart skulle de bjuda oss som är cyklister på detta.. De tyckte helt enkelt att det var så positivt med vår cykling. Inte illa.

Så rullade vi tillbaka mot Vännäs och till en början höll vi på att frysa ihjäl. Men ganska snabbt fick vi upp värmen. Vi rullade på i ca 20 km i snackfart. Jag och Oskar låg då först. När han backade ner kom Erik upp bredvid mig och han fick helt klart bråttom. Så nu gick det på rejält en bra stund ända fram till Hössjö. Sedan lugnt en liten stund innan Erik åter drog i väg i den 3 km långa Hössjöbacken.

Sista 6 km av dagens cykling innan vi kom in till Vännäs tryckte sedan jag på hyfsat så att vi alla skulle bli lite trötta i alla fall.

Ja, det blev en bra och trevlig runda. Närmare 100 km och sådär lagom trött.

Väl hemma avlöste jag Katten med att sköta om sonen och försöka få i honom vätska. Han mår verkligen inte bra efter sin operation i måndags. Men nu i dag fick han antibiotika och förhoppningsvis vänder det snart. Vi får dock just nu jobba på så han ska få i sig tillräckligt med vätska för att inte behöva läggas in. Jag hoppas verkligen att sonen snart få må bättre. Inte roligt alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista