onsdag 20 september 2017

Bra intensitet, starka ben och en älg som ville vara med

Ja, då har jag faktiskt cyklat två gånger. Då menar jag något utöver att sätta sig på cykeln och snurra pedalerna lite lätt.

Överlag har det varit mycket vila de sista veckorna och när jag cyklat har det varit utan någon kvalité, utan möjligen för att bygga mående och motivation för den träning som ska komma.

Min cykling under denna månad måste inte vara upplagd på det sättet, utan själva planen är att vila när det känns rätt, träna när det känns rätt och att upplägget för träningen är oplanerad.

I söndags roddade vi ihop en gemensam träning vilket kändes skoj. Vi blev fyra från Vännäs CK och sedan fick vi också besök av Jonas D från Gimonäs CK.

Jag föreslog att vi skulle rulla Vännästrampetrundan bakvägen, något de andra tyckte var ok. Det innebar att vi började med att rulla till Bjurholm, med en hel del höjdmetetrar som följd. Det rullade på fint och benen kändes pigga. De hade ju fått vila länge och kände sig lite taggade.

Väl i Bjurholm tog vi riktning mot Nordmaling där en fikapaus var inplanerad. Nu rullade det på ännu bättre. Vindstilla under dagen och generellt lite mer utför i 50 km. Alla tog långa förningar vilket innebar att det blev mycket tid med låg ansträngning i rygg på de andra. Totalt blev det bara två gånger i front under 50 km. För egen del 5 km vid båda tillfällena.

Då två gångerna i front tryckte jag på en del då då det kändes skoj, och det blivit en hel del "vila".

Framme i Nordmaling visade det sig tyvärr att cafét var stängt så vi fick hålla tillgodo med Cirkle K. Efter en stund av socialiserande rullade vi på igen mot Vännäs.

Jag började i spets och drog på ganska bra i fem km. Nu började bli några slitna ben i gruppen så förningarna började bli korta, och snart var jag framme i i spets igen. Efter bara en stund sprack gruppen i mitten. Jag släppte då av och vi väntade in de övriga. Kort därefter ville Jonas ta en teknisk paus. Jag väntade med honom, medan övriga tre rullade vidare. Efter stoppet blev det så dagens största insats då jag och Jonas skulle cykla ikapp de övriga. Bra tryck och fart.

Därefter gick det relativt moderat resten av rundan och vi höll koll på att ingen skulle behöva släppa gruppen. Sammantaget tyckte jag det var mycket roligt. Närmare 130 km med trevligt sällskap och starka ben.

I måndags var det sedan vila och igår kväll åter gemensam träning. Denna gång Hössjörundan (50 km). Det blev en runda med bra fart där det trots lite regn, att det inte var varmt och att det han bli mörkt var mycket trevligt. Roligt med lite hårdkörning när benen och kroppen är pigg och när alla verkar uppskatta träningen.

Vid min första förning kunde vi för övrigt kört på en älg som fanns vid vägkanten och var på väg upp. Hade inte varit någon hit att ramma en älg i ca 45 km/h, så det var tur att den trots allt höll sig vid sidan av vägen.

Det blev alltså bra tryck på platten och ytterligare en nivå i stigningarna. Sedan väntade vi in varandra längst upp i klättringarna. Återigen kändes det bra i kroppen och det fanns bra tryck i benen. För övrigt var det många andra som också hade pigga ben.

Cykling är roligt! Synd att klimatet gör att det snart är dags att ställa undan racern. Men trainer i garaget är ju lika roligt, eller!?

För övrigt är det en trevlig vecka med cykel-VM. Dagens tempolopp för herrar var verkligen en utmaning med en avslutande klättring på äver 3 km och ett snitt på 9%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar