måndag 4 december 2017

Båstad BikeWeek - Tidigt SM och ingen VR

Ja, då verkar det beslutat. Vad då tänker du? Jo, när SM 2018 äger rum.

Sedan tidigare var beslutet att det skulle ligga i Båstad och redan i juni månad.

Nu är det bestämt att Båstad BikeWeek äger rum 18-24 juni. Det ska bli en vecka full av aktiviteter och motionslopp. Men framför allt ska alla SM-lopp i landsväg för junior, elit och masters äga rum på samma plats under samma vecka. Vad jag vet har det inte hänt tidigare.
2:a plats på SM både 2016 och 2017. Här från starten 2016 med en hejande son i förgrunden

För att rymma alla tävlingar sprids de ut under veckan vilket ser ut att innebära att tempo-SM för min del blir onsdag den 20 juni och linjelopps-SM blir torsdag den 21 juni.

Följ länken så kan du se vilka aktiviteter som hittills är bestämda. Allt eftersom vi närmar oss juni kommer deras hemsida: Båstad Bike Week fyllas på.

Det blir helt klart roligt och spännande med en hel vecka med bara cykling och förhoppningsvis får cyklingen lite mer genomslag än vad den brukar.

För egen del blir det dock lite utmaningar med att SM är så tidigt i år och dessutom tidigt under veckan. Sonens skolavslutning är fredagen innan och Katten har arbetsdagar i början av SM-veckan. Själv brukar jag ha fullt upp denna vecka på mitt arbete.

För att skapa mig goda förutsättningar för tävling och för att hinna njuta av cykelveckan räknar jag med att vi helst bör åka fredagen innan, men allra senast lördag. Det tar ju några dagar att åka ned. Vi får se om jag får åka ned själv och de andra kommer med flyget, eller om vi kan hitta en lösning.

Nu när jag vet exakt när SM ligger var det tur att jag till slut hoppade av min plats i VR-sub 7. Det hade varit helt omöjligt att få ihop logistiken med att cykla Vätternrundan den 16 juni. Men om suget kommer att verkligen prova SUB 7 kanske chansen återkommer?!

Då är det alltså 197 dagar kvar tills det smäller. Planerar att fortsätta nöta på med början i kväll.2 kommentarer:

  1. Låter härligt Tomas! Hoppas det håller i sig med din fortsatta träning och att du kommer i toppform till Båstad i juni månad! Som du skriver tidigt sm för oss i norr men det ska nog gå bra!

    SvaraRadera

Min blogglista