måndag 2 april 2018

Familjelunch och sedan lite över och under tröskel


Det blev en hel del reaktioner och reflektioner kring gårdagens inlägg vilket var skoj. Att reflektera och fundera kring sin och andras träning och hur vi kan optimera träningseffekten är en av många roliga delar med sport.

För övrigt var det idag fjärde dagen i rad med kort träningstid och där nästan hela passet är riktigt lugnt. Men som alla övriga pass en kort effektökning under en liten del av passet.

Men innan det var dags för träning så var vi hos mor och far i deras stuga och hade grillunch utomhus. Mysigt och trots att vi är långt i från fjällen var det fjällkänsla.

Det var riktigt trevligt, även om det bara för en kort stund känns okej med all snö. Gissar att vi har snö ända in i maj. Ingen toppenuppladdning för cykelsäsongen.

Mer än en fjärdedel av Sverigecupens deltävlingar riskerar att vara avgjorda innan jag får mitt första utepass med racern här i norr. Det är helt klart prövande att bo i norrland och tävla över hela Sverige. Särskilt då säsongen startar så tidigt.

Efter lunchen har vi bara tagit det lugnt och haft familjetid.

Ja, sedan har jag fixat och plockat med mina cyklar. Tre av dem ska jag ta till Team Sportia i Umeå i morgon. Lite fix och rep av olika slag står på programmet. De har lovat att fixa allt i morgon så jag inte behöver vara utan mina "älsklingar" för länge.

Katten skulle till Umeå, så medan hon är på annat ska jag och Melvin alltså fixa med cyklarna, söka efter träningsskor till honom och även en cykelhjälm som han behöver. Eventuellt kollar vi också efter cykelskor. Han växer så det knakar, så han har i stort sett växt ur det mesta i sko och klädväg.

Efter middagen blev det mer tid med familjen, så träningen kom inte i gång förrän 21.30. Tur då att det bara var 80 minuter på programmet. 69 av dessa på lugn intensitet.

Efter 40 minuters lugn cykling en minut på drygt 400 watt för att väcka kroppen.

Sedan var det dags för 10 jobbiga minuter. Planen var över och under tröskel. 330 watt respektive 430 watt varannan minut. Med andra ord 5 minuter av varje. Helt klart jobbigt, men återhämtningen på den lugnare delen gjorde att det ändå var hanterbart. Efter 7 minuter rullade jag in i pulszon fem vilket var enligt plan. Det blev 10 jobbiga minuter, men inte så jobbiga att jag var utslut när de var över. Det blev ett snitt på 380 watt och en snittpuls på 86% under dessa tio minuter.

Ja, sedan lugnt igen tills det var dags att kliva av cykeln efter 80 minuters trampande.

I morgon lämnar jag alltså bort cyklarna och då blir det automatiskt träningsvila, vilket också var planerat. Jag hämtar cyklarna på onsdag då jag ändå ska på arbetsmöte i Umeå och då rullar jag i gång med träning igen samma kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar