fredag 11 maj 2018

Söderut för tävling, rekat banan och förberedelser

Då har jag anlänt till hotellet i Enköping. Jo, tävlingarna arrangeras av Västersås CK, men tävlingarna ligger mitt emellan Västerås och Enköping och det passade bättre med boendet här.

Mitt på dagen landade jag i Orresta där start och mål för helgens tävlingar. Mälarcupen är deltävlingar i den totala cupen. 

Jag började med att rulla tempobanan ett varv med bil. 

Mitt första intryck var att vägen var ganska smal och att det svängde en hel del. Däremot var det väldigt få höjdmeter. Några riktigt klurigt svängar i första delen av banan.

Efter att ha rullat de drygt 27 km var jag tillbaka i Orresta och parkerade då vid Golfbanan. Ut med tempohojen och ombyte. Sedan iväg i strålande sol och hög värme. 
I bilen hade jag inte märkt av det, men när jag började rulla kände jag att vinden var påtaglig.
Hela banan är egentligen öppen för vindar, så blåser det mycket i morgon blir det en stor faktor.
Inledningsvis gick det väldigt fort då det var medvind eller kantvind med. På några ställen får man vara vaksam i morgon om det är sådan här stark vind och går så fort. Annars kanske det blir åkerbesök.

Efter 13 km var det höger in på ny och bredare väg. Här kan det nog bli tufft med en rejäl kantvind.
Överlag var det väldigt fint runt banan och vädret hjälpte förstås till. En fin upplevelse helt enkelt.
Några korta partier tryckte jag på för att känna hur olika svängar skulle kännas, men i övrigt gick det ganska piano.
Efter ca 19 km blev det kantvind mot och är du trött i det läget och vinden ligger lika i morgon lär det bli en prövning.

Med några kilometer kvar var det ett nytt vägbyte och motvind sista kilometerna in mot mål. 
Sammantaget var det en trevlig bana som kommer att bli utmanande utifrån att det krävs en hel del att hålla ett jämnt och bra tryck hela vägen. Blåser det som i dag och det samtidigt är lika varmt, så blir utmaningen mycket större. Banan gav i alla fall ett trevligt intryck.

Efter att ha åkt vidare till Enköping bar jag upp alla grejer och cyklarna på rummet och sedan har jag förberett lite för i morgon. Nu vila inför det som blir en tidig start.

I vanliga fall brukar vi starta sent på tempot. Nu tidig start två tävlingar i rad. I morgon rullar jag iväg 10.07.30.  Ja, vi brukar också starta med en minuts mellanrum, men nu är det 30 sekunder för andra tävlingen i rad. Många nyheter helt enkelt.

Nu får vi se hur kroppen känns i morgon. Förhoppningsvis i alla fall ett steg åt rätt håll.

1 kommentar:

Min blogglista