söndag 4 november 2018

Barndomsbesök på långcykling

Dags för lite söndagscykling på MTB:n. Idag blev vi 5 stycken cyklister som satsade på ca 3 timmars cykling.

Några plusgrader och sol. Trevligt väder med andra ord. Det var lite osäkert hur underlaget på grusvägarna skulle se ut i dag.

Det visade sig att det skulle vara mycket varierande. Vi fick lera, modd, blankis och hårt packat grus.

Idag var det för en gångs skull jag som föreslog en runda som de andra sa okej till. När det är LVG är det ofta jag som har en plan, men i vanliga fall hänger jag bara med när vi kör MTB.

Jag tog oss med på fina kuperade vägar där underlaget bitvis var så burkigt att de andra undrade vad som hänt med mig som alltid vill köra på fint underlag. Men en gång är ingen gång, och det ska nog inte bli någon vana.

Precis som förra veckan blev det en toppendag. Gott humör, ibland riktigt hårt och vid andra tillfällen lugnt. Spännande underlag och idag cyklade vi vägar som ingen av de andra provat.

Efter att ha klättrat upp för en isbeklädd och allt annat än jämn väg bar det utför och längst nere vid botten fanns ett hus på höger sida där vi stannade för lite foton. Huset som ligger mycket avsides är min mors barndomshem.

Trevligt att få visa de andra mitt ursprung där jag var mycket i min barndom. Särskilt nu då Olofsbäck som det heter precis sålts.


Vi rullade på och även denna vecka blev benen trötta. Lite drygt 3 timmar  så var vi klara för dagen. Åtminstone den gemensamma delen.

Som vanligt lägger jag till lite bonus och idag blev det på minuten 4 timmars cykling. Snittfarten blev inte hög trots bitvis bra tryck. Men då underlaget bitvis var ganska klurigt och det var många höjdmeter att bemästra var det inte underligt.

En snittpuls på 73% procent under 4 timmar var alldeles perfekt.

Efter avslutad cykling har jag mest ätit. Blev ganska så hungrig av cyklingen, särskilt då jag som vanligt rullade på med vatten i flaskorna och ingen energi i fickorna.

2 kommentarer:

 1. Hej Tomas,
  Bra att du är igång igen. Samma här, skönt att kunna cykla ute ett tag till. Jag har inte samma skalle som du på trainern. Fattar inte hur du kan köra så hårt, så länge Fråga: När du tränar förkyld, hur vet du att det inte går åt h-lvete? Jag är livrädd att dra på mig hjärtmuskelinflammation eller nåt. Men du snyter dig och trycker 400 watt i en halvtimme? :-) Jag vill också våga ta i. Hur ska jag tänka i samband med sjukdomar och elände? /micke nybrink, hypokondriker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micke. Ber om ursäkt för sent svar. Har varit hektiskt i veckan. Ja, det här med förkylning och träning är inte lätt. Har fått en hel del frågor kring det så jag lade just in ett inlägg kring hur jag tänker kring förkylning etc.

   Radera