lördag 4 januari 2020

Ett år sedan livet aldrig blev sig likt igen

Idag är det exakt ett år sedan jag kraschade på Gran Canaria och hela mitt liv skakades i fogarna. I går för ett år sedan var sista dagen i mitt liv som min kropp fungerade så bra att jag inte behövde "fundera" kring den utan kunde ta den för givet. Nu är min kropp konstant närvarande, inte alltid på ett bra sätt.

Jo, jag har varit med  om ännu värre, då min dotter Tova dog. Men helt klart förändrades mitt liv av denna extrema olycka, där det gick illa och det kunde gått ännu värre. 


Kraschen innebar tre förstörda kotor (som nu innebär att jag är 3,5 cm kortare), punkterad lunga, krossat skulderblad, trasigt nyckelben och nästan alla revben på höger sida brutna.

Skadorna innebär också en hel del metall i kroppen, kraftigt försämrade förmågor och bestående men med smärta varje dag. Det har också förstås påverkat mig mentalt.

Samtidigt hade jag tur i oturen då det förstås kunde gått så mycket värre. Jag är trots allt på benen, jag kan cykla och jag arbetar. Att det mesta annat är svårt för jag försöka bortse ifrån och lära mig leva med. I livet har vi bara valet att kämpa på och förhålla oss – att göra det bästa av situationen. Alla andra val gör enligt mig bara läget värre.

Att jag mår fysiskt dåligt av att se bilder från dagen innan kraschen, tiden därefter och tankarna kring vad som varit får jag helt enkelt fortsätta att arbeta med.

En av delarna för att kunna hantera det som hänt och för att komma vidare tror jag det är viktigt att våga ta sig tillbaka till ”brottsplatsen”. Jag kommer därför inom kort åka till Gran Canaria och möta min osäkerhet. Jag planerar också att besöka olycksplatsen för att försöka skapa mig en bättre bild av vad som verkligen hände.

Min plan är att ”ta tillbaka” Gran Canaria och skapa nya positiva minnen av ön. En ö jag alltid älskat. Just nu är dock känslorna mixade.

Den 8 januari bär det av och jag hoppas verkligen att det ska bli fina dagar och att ni får följa med på resan via bloggen. Förhoppningsvis blir det en lika bra resa som i januari 2018 som var den senaste lyckade resan till ön (bilderna är från detta tillfälle).









6 kommentarer:

  1. Hoppas du får en positiv känsla från denna resa till GC, lycka till Tomas!

    SvaraRadera
  2. Lycka till, hoppas att du får en jättebra resa!

    SvaraRadera
  3. Hej Tomas, jag läste ditt inlägg och önskar dig en positivt upplevelse på Ön. Jag kan relatera mycket till din händelse, jag kraschade i Hamburg och fick life changing nyheter plus en rejäll smäll i huvud. Det händer till mig för två år sen och jag minns allt i detalj dem flesta dagar. Tycker du gör helt rätt att åker dit igen och önskar dig allt lycka i framtiden:) Onwards and Upwards��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan gå väldigt snabbt så förändras allt. Vi kan bara göra det bästa av vårt nya läge. Tack!!

      Radera