tisdag 18 januari 2022

Så hände det igen!! Går det att ha så här otur?

 Sist jag skrev på bloggen var för åtta veckor sedan när jag var på Gran Canaria. Ett riktigt positivt inlägg. Förutsättningarna där gjorde att kroppen mådde bättre än vanligt och smärtorna från mina skador var nästan som bortblåsta. Cykel var roligt och livet lekte.

Efter 6 fantastiska cykeldagar var jag på väg tillbaka till hotellet. På väg in i San Agustin rullade jag ned för backen in mot ”byn”.

Skulle jag cykla 10.000 gånger på detta sätt skulle jag aldrig åka i backen. Men nu var det visst den 10.001 gången. Olja på vägen och innan jag hade möjlighet att reagera försvann framhjulet under mig.

Jag landar hårt i backen med min högersida, och den fysiska och psykiska skadan var ett faktum.

Bara ca 200 meter till sjukhuset, vilket var det enda positiva.

Det blev akuten. Därefter har jag tagit mig hem till Sverige och många besök i sjukvården har följt under veckorna som gått. Nedan bilder på några av skadorna.Stora fysiska problem efter detta, men det största problemet är psykiskt. Tankar som rullat mer än en gång: Hur kan man ha så här otur så många gånger? Hur ska jag kunna skydda mig då det inte räcker med att ta det lugnt och inte utmana ödet? Varför är det så orättvist? Ska det inte gå att fortsätta träna? 
Ska jag lägga ned tävlandet?

Jag har inte orkat skriva om detta förrän nu, då det varit så pass frustrerande på många sätt.

Nu är det tur att jag i grunden är positiv, konstruktiv och ser möjligheter. Annars vet jag inte vart jag skulle vara nu. Men trots min positiva grundinställningen har det rent allmänt varit bättre dagar.

Återkommer i nästa inlägg med hur det utvecklats de senaste 8 veckorna.

3 kommentarer:

  1. Men för hellsike vilken jädra omgång du åkt på igen! Tyckte det lite inlägg från dig nu förstår jag varför efter att ha kollat. Makalöst att det drabbar dig men du om nån klarar av att komma igen 💪 Du inspirerar inte bara andra landsvägs gubbar i lycra men åven undertecknad på min ntb & fatbike. Rehabbar sjäkv inte efter skador utan för krämpor pga för svaga partier och överrörligt bäcken och leder. Keep on fighting, Vi är månfa som ser fram emot att se dig ute i sadeln igen i vår.

    SvaraRadera