tisdag 25 juni 2013

Byskolor, Cykling, Kramper, Förkylning och Ekonomi - Det blir sällan som man tänkt sig

Idag hade jag hoppats få en rejäl cykeltur i solskenet med Vännäs CK. Det blir sällan som man tänkt sig.

Det blev först en riktigt lång dag på arbetet som avrundades med kommunfullmäktige som började 13.00.

Redan vid tre fick jag veta av Katten att Tova hade haft flera kramper, och så fortsatte det. Senare fick jag veta att Tova fått tre stesolid, utan att kramperna var under kontroll. Då träningen börjar 18.30 och Tova inte mådde bättre fick jag lämna KF vid 18.00. Då hade beslut om nedläggning av våra byskolor beslutats och även budget för 2014 hade fastställs.

Det innebär att våra tre byskolor inte öppnar till hösten och att all skolgång är på Vega, Vännäsby och Hammarskolan.

Vad gäller budget 2014 innebär beslutet mycket tuffa påfrestningar för vår förskolor, skolor och kulturen i Vännäs. Vi ska totalt spara ca 12 miljoner. 4 miljoner sparas genom byskolornas nedläggning och häromdagen beslutade nämnden om ytterligare 3 miljoner i minskade kostnader. Åtgärder som berör nästan alla våra verksamheter. Efter sommaren krävs beslut om ytterligare 5 miljoner i nedskärningar, och då kommer det att bli riktigt tuffa åtgärder med stora konsekvenser. Det här känns inte alls skoj.

När jag åkte från Kommunfullmäktige fick jag alltså åka hem och kolla till gumman, och hon mådde inte särskilt bra. Jag fick åka ned på träningen och meddela att jag inte kunde delta på cyklingen. Jag behövde vara hemma för att om det behövs kunna åka in med Tova till akuten.

I samband med att jag åkte ned hann jag dock få information om utfallet av den sista punkten på Kommunfullmäktige. Den om folkomröstning eller ej gällande byskolorna. Det visade sig att med en rösts övervikt blev det ingen folkomröstning.

Nu vet vi alltså förutsättningarna i organisationen och att vi har en tuff budgetsituation.

Jag vet också att jag sitter hemma på nålar och undrar om Tova snart blir bättre - eller inte. Kanske blir det ambulans? För vilken gång i ordningen har jag ingen aning om.

Hemma är Katten sjuk och inte är jag själv ännu helt frisk.

En extremt hektisk, jobbig och utmanande dag. Att det inte blev någon träning är i sammanhanget inte så problematiskt. Ser man enskilt på cyklingen och tävling till helgen är det desto mer problematiskt. Förkylning under längre tid. Ett enda lugnt träningspass i går på 1,5 vecka och inget pass idag heller. Att hitta formen till söndag blir inte lätt. Att det då verkar vara ett mycket tufft lopp med mycket starka motståndare gör det inte lättare.

Nu precis får Tova ytterligare en kramp, så nu avslutar jag detta inlägg. Då vi snart gett maxdos av stesolid är det nog snart ambulans som gäller.

Jag hoppas verkligen att läget hemma snart är bättre och att jag kan återkomma med en bättre och roligare rapport inom kort.

1 kommentar:

  1. Jag skickar varma tankar till Tova. Hoppas för allt i världen att hon mår bättre nu!
    Kommunfullmäktige i Vännäs var en av två anledningar till att inte heller jag fick en skön cykelträning i går. Livet är inte kontrollerbart.

    SvaraRadera