onsdag 21 augusti 2013

Förföljelse

På tisdagskvällen rullade jag ned till Shell för dagens cykelträning med Vännäs CK. Vi blev fem ivriga cyklister som styrde kosan mot Harrsele.

På ditvägen tog vi det relativt lugnt med mycket snack i det fina kvällsvädret. Fantastiskt skönt med 20 grader trots att klockan var efter 19.00. Undrar hur många fler sommarkvällar som är kvar, troligen inte många.

Vi rullade tills asfalten tog slut och övergick i grus. Där stannade vi och snackade en stund.

Därefter vände vi för att på tillbakavägen köra en lång intervall. Asfalten är nylagd där och den totala sträckan är drygt 5 kilometer. Vi bestämde oss för att köra det snabbaste vi klarade på den sträckan. För att öka utmaningen körde vi ett förföljelselopp där vi startade mellan 15 och 30 sekunder efter varandra och därefter handlade om att hinna upp de framför och hålla undan för de bakom. Alla kämpade verkligen på, på ett bra sätt. För egen del kände jag mig starkare och bättre än på länge. Å andra sidan behövdes det inte så mycket för att uppnå detta då nästan varje träning på slutet varit av låg kvalitet. Men jag kan nog säga att jag kände mig stark även om jag jämför med träningar i perioder då jag känt mig bra. Jag snittade drygt 41 km/h under sträckan och låg på ca 90% av maxpuls.

Efter avslutad intervall vilade vi kort för att därefter i bra tempo och hög intensitet ta oss tillbaka till Vännäs. Väl inne i Vännäs körde vi ytterligare en intervall som började i en backe på ca 150 meter och därefter ca 900 meter på platten. Även här körde vi förföljelselopp. Kändes fortsatt bra och pulsen trycktes upp på 95%.

Efter avslutad intervall stod vi och pratade lite skit. Vi diskuterade också hur vi genom att inhandla nya cyklar skulle bli fantastiskt mycket snabbare. För visst hänger allt på materialet och i stort sett inget på den som cyklar!?

Detta blev ett inte så långt pass och med många pauser för trevliga snack. Det vi körde gjordes dock med mycket bra kvalité. Ett givande och trevligt träningspass i fantastiskt väder. Det blir inte så mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar